SON DAKİKA



Haber > Spor > Şener'in Borsa balonu patladı!

Şener'in Borsa balonu patladı!

25 Şubat 2015 Çarşamba - 08:56




Trabzonspor’da başkanlık yaptığı dönemde kulübü borç batağına sokan Sadri Şener’in son marifeti BordoMavili kulübün başına çorap ördü.





2011 yılında Şener ve yönetimi tarafından ödenmeyen 30.2 milyon TL temettüyü kulübün, faizi ve gecikme bedeliyle borsadaki ortaklarına ödemesi Yargıtay tarafından onandı

BİR BU EKSİKTİ

Trabzonspor'un İstanbul Borsası'nda işlem gören şirketi olan Sportif A.Ş. aleyhine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açılmış olan dava Yargıtay tarafından onandı. Trabzonspor Sportif A.Ş.'nin 23 Mayıs 2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında almış olduğu temettü dağıtmamaya ilişkin karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 46/1-c maddesi çerçevesinde hukuka aykırı bulunmuş ve mahkemeye taşınmıştı.

ÖDEME ZORUNLULUĞU

Mahkemenin Trabzonspor Sportif A.Ş. aleyhine verdiği ve iptal ettiği madde ise temyiz için Yargıtay'a gönderilmişti. Buna göre Yargıtay idari kararın iptaline ilişkin davayı 23.12.2014 tarih, 2014/12402 esas, 2014/20310 numaralı kararıyla da onadı. Böylelikle Trabzonspor Sportif A.Ş. belirtilen orandaki temettüyü ortaklarına ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya kaldı.

GERGİN BEKLEYİŞ


Söz konusu karar uyarınca 2011 yı- lında başlayan süreçte, Trabzonspor'un kendi bünyesindeki ortaklık yapısına iliş- kin ödemesi gereken toplam temettü miktarı 120.8 milyon TL'yi buluyordu. Bu bedelin 30.2 milyon lirası ise borsadaki ortaklara dağıtılacaktı. Alınan temettü ödememe kararının ardından geçen sü- rede işleyen yasal faiz ve gecikme hesaplarıyla birlikte rakamın daha yüksek seviyelere çıkacağı bildirildi.

BİR ŞENER KLASİĞİ!

Trabzonspor’u ‘300 milyon liradan kurtardım’ söylemleri ile kamuoyunda böbürlenen kulübün o dönemki başkanı Sadri Şener’in bu iddiasının da doğru olmadığı ortaya çıktı. Şener’in ödemediği temettülerin faizleri ile birlikte çok ciddi boyutlara ulaşacak olması kamuoyunda endişe yaratırken, eski başkan yine kolaycı bir yolu seçerek davaya bakan şimdiki avukatları hedef aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap