SON DAKİKA



Haber > Spor > Soma gibi!

Soma gibi!

20 Şubat 2015 Cuma - 10:06








Hedeflerden birisi daha düştü... Önce Türkiye Kupası, sonra dün akşam Avrupa Kupası, kala kala lig kaldı. O da sizlerin malumu! Dün akşam Avni Aker'de Soma faciası gibi bir facia yaşadı Trabzonspor. Dakikalar 26’yı gösterirken skorbortta 3-0 yazıyordu. Tabi bu skor konuk takım Napoli lehineydi. Maç 3-0 olmuş, Trabzonspor halen geriye yaslanmış, Napoli’nin ne yapacağını, nasıl gol atacağını film seyreder gibi izliyordu. Bir takım kendi sahasında bu kadar mahkum oynar mı? Dün akşam Trabzonspor adeta yerlerde süründü. Elbette yenilirsin ama bunun da bir raconu var. Oynarsın, kora kor mücadele edersin, yüklenirsin rakip kaleye atamazsın...

Futbol şansı yanında olmayınca mağlup olursun, buna eyvallah! Ama maçın daha ilk dakikasında oyunu kendi alanında kabul edip oynarsan ve üstelik korkak olursan bunun bedelini ağır ödemek zorunda kalırsın. Dün akşam Napoli karşısında olduğu gibi. İlk maç kendi sahanda, bütün avantajlar saha ve seyirci açısından yanında, dakika 1, oyunu kendi alanında kabul eder bir görüntü veriyorsun. Soralım Ersun hocamıza, takımı böyle oynatmanın amacı neydi?

Ne düşünceyle maça böyle başladın? Yanılmıyorsam iki hafta önce yazdım. Ne yazık ki yazdığımla kaldım. Ne yapayım, yine de yazayım. 'Bu İshak’la olmaz' dedik. 'İshak oyununu ukala ve laubali oynuyor' dedik. 'Bu kardeşimiz havaalanlarında dil bilmeyen yolculara refakat eder gibi oynuyor' dedik. Yine 'bu kardeşimiz oyunda kaldığı sürece rakibini seyretmekten başka bir şey yapmıyor' diye bas bas bağırdık. Bir de baktık böylesine vurdumduymaz oynayan İshak Trabzonspor’un ilk on birindeki yerini yine aldı. İshak’ın rakibi gitmiş, golü atıyor ve atmış.

İshak kardeşimiz bana ne, atarsa atsın, gol olursa olsun diyor adeta. İshak’tan performans bekleyen teknik direktör gitsin bizim 'simitçi Ali Haydar'dan onlarca simit alsın. Futbolun kurallarından birisidir, hem de ana kurallarından. Orta sahası güçlü olan takım maçın favorisidir. Trabzonspor’un orta alanına bakın! Bal vermeyen Özer, hiçbir şey yapmayan, üstelik futbolculuğu tartışılan Medjani, yanında da aman konçlarıma çamur değmesin, şortum ıslanmasın, formam terlemesin diyen Soner gibi oyunculardan kurulu orta sahan olunca facia da kaçınılmaz olur.

Kimse kusura kalmasın. Biraz ağır olacak ama bana göre bugüne değin Trabzonspor’a gelen en abidik gubidik oyunculardan birisidir Medjani. Adamın hiçbir yeteneği yok. Nasıl futbolcu olmuş, nasıl forma şansı bulur ben anlamıyorum. Böyle olmasına rağmen bir takım için kilit noktası niteliğinde olan bir alanda görev alabiliyor. Yahu herhalde bizim anlamadığımız bir şey var. Sonuç olarak Trabzonspor’un dün akşam Napoli karşısında elle tutulur, gözle görülür hiçbir tarafı yoktu. Ve hak ettiği bir mağlubiyet aldı. İkinci maç tamamen turistik seyahat maçı oldu. Artık Trabzonspor ne mi yapar? Bunu çözmek için de önce bizim Bekir'in bulmacasını çözmek gerek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap