SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor değerlerini andı

Trabzonspor değerlerini andı

02 Ağustos 2015 Pazar - 13:55




Trabzonspor Kadir Özcan Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda anma töreni düzenlendi.





Bordo-Mavili kulüp kuruluş yıldönümünde değerlerini andı... Trabzonspor'un 48. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bordo-Mavili kulübe emeği geçmiş merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam, futbolcular ve taraftarlar düzenlenen törenle anıldı. Trabzonspor Kadir Özcan Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından katılımcılara vefat eden değerler için hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi. 

Törende bir konuşma yapan Asbaşkan Ali Kemal Başaran, Trabzonspor’da görev yapmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, “Ancak haksız eleştirilen alıyoruz. Eleştiriler sınırları aşıyor. Sonlara doğru geliyoruz, yakında bir kongre olacak. Ben başkanıma bakıyorum gecesi yok, çoluk çocuğunu unutmuş, cebinden paraları gidiyor. Bu kadar şeye ancak Trabzonspor için katlanılır diyorum ve katlanıyor. Beğenmediğiniz yanlarımız oluyor. Eleştirirken ölçüyü aşan sözler duymakta dokunuyor bize. Trabzonspor çok şeye layık bir kulüptür. Trabzonspor için her şeye katlanırız diyoruz. Servetimiz sıfırlansa bile Trabzonspor’a hizmeti coşku ile yapan insanlarız. Bir yönetim kurulu kadrosu vardır, çok güzel hizmetler verir. Hatalarımızı böyle toplantılarda bize söyleyebilirsiniz, tenkit edebilirsiniz bundan gocunmayız. Yeter ki niyet halisane olsun. Basında aleyhimize birçok şeyler yazıldı. Ama bazıları sırf bir başka duygu ile bizi yerden yere vurmaya çalıştı. Trabzonspor’u kullanan insanlar var. Onlarla mücadele ettik, ediyoruz. Bu mücadeleyi ederken de kimseden çekinmiyoruz. Bunu yaparken ürktük, korktuk, çekindik diye bir şey yok. Bu kulübe pırıl pırıl hizmet etmiş, pırıl pırıl başkanlıklar yapmış bir sürü abiler gördüm. Buradan ölenleri rahmetle, kalanları saygıyla anıyorum. Bu kulübe hizmet eden herkes bizim başkanımızdır. Bize ters bakıldı, bizde ona ters bakalım anlayışımız yok, haddimize de değildir. İnşallah kulübümüzü rahat günlere taşırız. Bir iki tane büyük proje var. Onları inşallah çözer ve kulübü ekonomik yönden rahatlatırız. Hedef elbette ki şampiyon olmaktır” dedi. 

Divan Başkanı Ali Sürmen ise sinevizyon gösterisinin kendisini son derece duygulandırdığını vurgulayarak, “Trabzonspor için yaşamlarını kaybedenleri görünce kendimi nokta gibi hissettim. Onların hakkını nasıl ödeyeceğiz. Her şeyden önce kulübümüze sahip çıkmamız gerekir. Burada yönetici olmak, taraftar olmak, çalışan olmak fark etmiyor. Yönetici artık kılıcını kınına koyacak. Yönetici artık herkesi kucaklayacak. Yanlış söylemler olur, hakaret en kötü şeydir. Bizler buralara küfür yemek için talip olmuyoruz. İşin iç yüzünü öğrenmeden de konuşabilirsiniz. Kulüplerle de hesaplaşma yerleri genel kurullardır. Trabzonspor’a sahip çıkarken, tartışırken kulüp değerlerini çok önemli bulmalıyız, önde tutmalıyız. Eski başkanı, eski yöneticiyi nasıl kötü cümlelerle anamazsak mevcut yöneticiyi de kötü cümlelerle anamayız. Futbolcularda kulübün değerleridir, sermayesidir. Bir futbolcuyu satmayı düşünürseniz dahi onun değerini düşürmeden yapmalıyız. Futbolcu da yerini bilecek yöneticinin önüne geçmeyecek. Taraftarlar futbol arenasında taraftar olarak beyanat vermemelidir. Bu Trabzonspor’un geleceğine zarar verir. 

Kuruluş yıldönümümüz kulübümüze hayırlı uğurlu olsun. Kulübümüz bence özellikle alt yapıdan gelen gençlerle daha iyi noktalara gelecektir. Bu gençler kulüpte ağabeylerinin oynadığını görürse daha moralli hazırlanırlar. Ama alt yapıdan gelen çocuklar nasıl olsa a takıma oynayamayacağız düşüncesi ile hareket ederse kulübün geleceği yoktur. Kulübün acilen bir tüzük değişikliğine gitmesi gerekiyor. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. 

Bugün burada daha kalabalık olmamız gerekirdi. Mesela kurucumuz Sabit Sabır hastalandığı için gelemediğini bize bildirdi. Eğer geçerli bir mazeretimiz yoksa bu etkinliklerde yer almayız” diye konuştu .


Eski Divan Başkanı Ali Özbak da, kulübe emeği geçmiş merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam ve futbolcularıı saygıyla andıklarını ifade etti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap