SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor hazır mı?

Trabzonspor hazır mı?

12 Ağustos 2015 Çarşamba - 09:22








Trabzonspor’da Avrupa seyahati; 4 maç ile iki adımda yol bitti. Avrupa Ligi gitti. Sıra geldi Türkiye’ye. Süper Lig’de hemen gider mi? Gitmez mi? * Şunun şurasında 2 gün kaldı. 15 Ağustos Cuma günü, Fernandao’suz, Şener’siz de olsa; geçen sezonun iyi futbol oynayan, bu sezon için de hazırlık döneminde aynı görüntüyü veren ekiplerinden Bursaspor ile Avni Aker’de oynanacak 2015-2016 Süper Ligi’nin ilk maçı gösterecek nasıl olacağını.

*

Ama “görünen köy kılavuz istemez” diye boşuna denmediğine göre, Trabzonspor köyü’nde durum nedir? ‘Oydu, buydu. O dendi, bu yapıldı. O gitti, bu kaldı’. Artık bunları istesek de istemesek de bir kenara koyacağız. Ben diyeyim “sazı”, siz söyleyin “topu” futbolculara bırakacağız. * İyi de her mevkide oynaması muhtemellerin hali hazırına bir bakacak olursak, “hazır” denebilecek kaç kişi var? Yok denecek kadar az.

*

Kalenin hali malum! Onur’un kafasının ne denli karışık olduğu Avrupa Ligi’nden elenmeye neden olacak kadar yaptığı büyük hata ile görüldü. Diğeri yeni transfer edildi. Daha sırtına Bordo-Mavili forma bile girmedi. Sağ tarafta Cavanda tek maç oynadı. Costant solda oynuyor mu, oynamıyor mu? Belli değil.


*

Defansın göbeğinde geçen yıl Başkan Hacıosmanoğlu tarafından “Ben olduğum sürece kapıdan içeri giremez” denilen Mustafa, şimdi kaptan oldu, çıktı oynadı. Ama onun için de “Eskişehir’e gitti gidecek” deniliyor. 3 yıllığına alınan Uğur bir saatte gözden çıkarıldı. Gol atma özelliği olan Medjani’ye de mıntıka değişikliği yaptırıldı. M’bia, bir maç oynadı. Okay gibi. Ama onlar bir adım önde. “Kurtarıcı” diye 30 milyona alınan Ndoye’nin daha siftahı bile yok. Cardozo’nun nerede gezdiği, ne yaptığı belli değil! ‘Tek adam’ Mehmet Ekici sakat. Özer sakatlıktan yeni kurtuldu. Elde doğru dürüst bir Yusuf kaldı.

*

Ez cümle... 2015-2016 sezonuna takım hesabıyla, ekip ruhuyla hazırlanmış bir Trabzonspor’un varlığı söz konusu değildir. Toplama bir takım yapılmış. Yanı başımdaki arkadaşımın ifadesiyle, “Bu takım iki ayda canlanmaz” gerçeği ile karşı karşıya gelinmiştir. Başka bir deyişle, toplama suyla Trabzonspor değirmeni çevrilmeye çalışılmaktadır. Gerçi değirmen dönüyor. Ama öğüttüklerinden un olmuyor. Olacağa da benzemiyor. Olmayacağı da biliniyor. Hep birlikte göreceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap