SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > İşte o çok konuşulan lise o hikaye!

İşte o çok konuşulan lise o hikaye!

13 Şubat 2019 Çarşamba - 12:18




Karadeniz son günlerin en çok tartışılan konusuna açıklık getirdi





Türkiye, Trabzon Lisesi'ni Ahmet Ağaoğlu'nun “1915 yılında Trabzon Lisesi bütün öğrencilerini Çanakkale'ye gönderdi, vatan savunmaya. O lise 2 sene hiç mezun vermedi. Şehit oldular. Aradan 105 sene geçti ve değişen bir şey yok. Trabzon’un 17-18 yaşındaki gençlerinin farklı şekilde katledilişini izledik” çıkışıyla bir kez daha tanıdı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Eleştiri de aldı, alkış da.  Eleştirilerden biri Fatih Altaylı’dan geldi. Altaylı, Ağaoğlu’nun sözlerini ‘anlamsız lakırtı’ diye nitelerken o lisenin şimdiki müdürü Mehmet Özbilge destansı öyküyü bir kez daha anlattı 

LİSEMİZ 2 DÖNEM MEZUN VERMEDİ

BU açıklamalar sonrası Türkiye bir kez daha Trabzon Lisesi’ni tanımış oldu. Biz de 1915 yılı sonrasında 2 dönem mezun vermeyen Trabzon Lisesi’nin hikayesini araştırdık. Okul Müdürü Mehmet Özbilge de o dönem yaşananları ve hikayeyi şöyle anlattı: “Okulumuz 1914-1915 yılındaki Cihan Harbi’nde mektep ve hastane olarak kullanıldı. 1915-1917 yılları arasında Rus işgalinden dolayı öğrenim yapılamamıştır. Çanakkale Savaşı’na giden öğrencilerimiz geri dönememiş. Okulumuz 2 yıl mezun verememiştir.” 

Fatih Altaylı diyor ki:


EMPERYALiST GÜÇ GALATASARAY MI?

GALATASARAY eski yöneticisi ve yorumcu-yazar Fatih Altaylı, Ağaoğlu’nun bu sözleri karşısında “Galatasaray ile Trabzonspor dost kulüptür” diyerek, “1915'teki Çanakkale Savaşı'nın ve orada verilen şehitlerin anlamını, bağlantısını kuramadım. 1915 yılında mezun veremeyen ve şehit veren üç lise vardır: Galatasaray, Konya ve İzmir liseleri. Bu şehitlerin, bir hakemin yaptığı abuklukla ne alakası var? Galatasaray mı emperyalist güç, hakemler mi emperyalist güç? Bu ne anlamsız lakırtı” eleştirisini yaptı.

Ağaoğlu, Altaylı’ya cevap verdi:

HEDEFiMiZDEKi iSiM Ümit ÖZTÜRK’TÜ

ALTAYLI’NIN sözleri karşısında gazetemize konuşan başkan Ahmet Ağaoğlu, “Benim burada kastettiğim, sahaya sürdüğümüz gençlerin emeklerinin maçın hakemi Ümit Öztürk tarafından katledilişiydi. Galatasaray ile hiçbir alakası yok. Lise vurgusu konusu ise, kadromuzdaki 3 ismin lise öğrencisi olmasından kaynaklanıyordu” ifadelerini kullandı.


Haber: Mehmet KARAGÖZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap