SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Şok pres Ankara'yı dağıtır

Şok pres Ankara'yı dağıtır

25 Ağustos 2018 Cumartesi - 11:15




Yazarımız Lemi Çelik, Başkent deplasmanında Trabzonspor’un galibiyet formülünü açıkladı





■ Trabzonspor'un, bugün oynayacağı Ankaragücü maçında nasıl bir oyun anlayışıyla oynaması gerekir?

“DEPLASMANDA oynadığımız için rakibe boş alan bırakmamalıyız. Bloklar arasında boşluk verirsek, işi zora sokarız. Trabzonspor bu karşılaşmada Sivasspor maçındaki gibi ilk dakikadan itibaren pres yapmalıdır. Oyunu 2. bölgede kabul etmesi gereken Trabzonspor, orta sahada atakları durdurup, pres ve ani ataklarla sonuca gidecektir”

■ Trabzonspor, ligin 2. haftasında Sivasspor maçında neyi iyi yaptı?

Neyi kötü yaptı? “SİVASSPOR maçında Trabzonspor, çok yüksek tempoda oynadı ve çok pas yaptı. Bununla beraber baktığın zaman rakibine hiç oyun oynama fırsatı vermedi. Rakibini orta sahada çok iyi durdurdu ve kontra atak şansını tanımadı. Böylece kalesinde çok pozisyon vermedi. Çok pas yapan, topa sahip olan ve hızlı, tempolu futbol oynayan bir Trabzonspor vardı. Doğru işler olunca Trabzonspor sonuca gitti. Sivasspor maçında eksik olan şeylerin başında ise kondisyon vardı. Bordo-Mavililer kondisyonunu 90 dakikaya yaymalı. Temposunu artırmalı. Çok tempolu oynamalı ve bu tempoyu da 90 dakikaya taşımalı. Bazı eksik mevkilere de ekonomik şartlara göre transfer yapılmalı. Şampiyonluğa oynayacak kadro kurulmalı”

■ Ankaragücü maçında Burak Yılmaz sakatlığı sebebiyle yok. Sizce Sivasspor maçında oynatılmalı mıydı?


“BURAK Yılmaz, Trabzonspor’un hücumda en büyük silahı ve gücü. Burak Yılmaz olduğu sürece bir çok sistem ve taktikle oynayabilirsin. Burak’ın olmayışı büyük bir eksiklik. Ünal hoca’nın Burak’ı erken oynattığını düşünmüyorum. Çünkü Ünal hoca, Burak ile konuşmuştur, oynayabilir misin? hazır mısın? gibi sorular sormuştur. Burak’tan almış olduğu yanıttan dolayı Ünal hocada oyuna sokmuştur. Yoksa bir hocanın sakatlıktan çıkmış bir oyuncuyla konuşmadan onu oynatması mümkün değildir. O yüzden Ünal hoca, tamamıyla Burak’ı isteği doğrultusunda sahaya koymuştur. Burak’ın da sakatlığı şanssız bir şekilde tekrar nüksetmiştir. Futbolda bu durumlar var. O yüzden burada herhangi bir hocayı suçlayacak bir durum yoktur burada tamamıyla Burak’ın şansızlığıdır”

■ Yeni transfer Antony Nwakaeme, Trabzonspor’a katkı sağlayacak mı?

“ŞİMDİ henüz seviyesini bilmiyoruz. Ortaya nasıl bir performans koyacak merak ediyoruz. O yüzden takıma ne kadar katkı sağlayacak, onu ileri ki haftalarda göreceğiz. Ama inşallah bunu izleme komitesinde ki arkadaşlarımız iyi tespit etmiştir, iyi izlemiştir ve takıma faydalı olacağını düşünmüştür. Bunu ancak zaman gösterecektir”

■ Geçtiğimiz günlerde kadro dışı kalan Mustafa Akbaş hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Takımın eksik bölgesi size göre stoper mi? “MUSTAFA Akbaş konusunda mutlaka kulüp haklıdır. Sporcu ‘ben oynamak istiyorum, ilk 11 oynayacağım, başka takıma gitmek istiyorum’ dediği zaman, demek ki Trabzonspor’un büyüklüğünü kavrayamamıştır. Bence gitsin daha iyi. Burada üzüldüğümüz şey ise Trabzonlu bir futbolcu, Trabzonspor’da ne kadar çok olursa o kadar çok kendi kültürüyle şampiyonluğa gider. Mustafa Akbaş’a da üzülürüz. Sonuçta Trabzonlu futbolcu ama Trabzonspor’un felsefesine, kültürüne, değerine ve ruhuna göre davranışlarda bulunacak. Uymaması hem bizi, hem taraftarları hem de kendine zarar verir”


Haber; Mert yılmaz

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap