SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'un içinde kaos var

Trabzonspor'un içinde kaos var

17 Kasım 2018 Cumartesi - 09:50




Yazarımız Cengiz Akçay, kulüpteki son gelişmeleri değerlendirdi





Efsane futbolcu ve gazetemiz yazarı Cengiz Akçay, bordo-mavili kulüpteki son gelişmeleri ve yaşananları değerlendirdi. İşte Akçay’ın Trabzonspor değerlendirmesi...

YÖNETİCİLER AMATÖR

“TRABZONSPOR’DAKİ sorunlar ekonomik krizlerden kaynaklanıyor. Bu da son üç yönetimin doğru işler yapamamasından kaynaklandı. Yöneticiler amatördü. Profesyonel takımı amatör kişiler yönetti. Yanlış transferler de yapıldı.”

KARAMAN YETERSİZ

TEKNİK direktör Ünal Karaman ve ekibi hem tecrübesiz hem de amatör. Yönetim bu konuda yanlış seçim yaptı. Kendi adamları diye Ünal Karaman’ı getirdiler. Ünal Karaman takım içerisindeki krizleri iyi yönetemedi. Takım içerisinde futbolcu kaosları Ünal Karaman’ın otoriter olmamasından kaynaklandı.”


KRİZ YÖNETİLEMEDİ

“SEZON başından beri takım içerisinde yaşanan karışıklıklar bu takımı etkiledi. Teknik heyet bu krizi iyi yönetemedi. Bu da futbolcuların ekonomik olarak hocalardan daha güçlü olmasından kaynaklanıyor.”

ATAN VE TUTAN YOK

 “TRABZONSPOR’DA gol atan Burak Yılmaz ile gol tutan Onur Kıvrak kadro dışı kaldılar. Şimdi atanın da yok tutanın da. Bu, takımı olumsuz etkileyecektir. Bana göre iki ismin kadro dışı kalması yanlış. Zamansız bir hamle yapıldı. Rıza Çalımbay döneminde Burak oyuncu değişikliklerine karışıyordu. Bu tür futbolculara bu üstünlüğü verirsen sonuçlar böyle olur. Bursaspor maçında Burak dışarı alındı, protesto olmasın diye Rodallega da dışarı alındı.”

DENGEDE OLACAKSIN


 “TRABZONSPOR’UN düzelmesi için bilgili, becerikli ve bu tür olaylar karşısında tecrübesi olan insanların yönetimde olması lazım. Yönetime ekonomik yönden güçlü isimler lazım. Sahada başarısız, ekonomide başarılı olunca da o iş olmaz. İkisi de dengede olacak.”

YÖNETİMDE KAOS VAR

“YÖNETİMİN içerisinde de kaos var. Belki bu dışarı çok fazla yansımıyor. Nasıl halledecekler? Alınan kararlarda bile sıkıntı var. Ayağına top değmemiş kişiler var yönetimde. Futbolu bilen insanlar olması lazım orada. Tecrübeli ve deneyimli kişilerin orada olması lazım.”

BİZ NEDEN YOKUZ?

 “TRABZON’DA eski futbolcular neden orada idareci olmuyorlar? Neden dışlanıyoruz? Biz mi futbolu bilmiyoruz? Burada bir nemalanma mı var, yoksa kıskançlık mı? Biz oradaki birçoğundan daha tecrübeli ve deneyimliyiz. Biz neden orada yokuz? Neden dışlanmışız? En önemli konulardan birisi bu. ‘Neden yoksunuz’ diyorlar bize. Bizi oraya yanaştırmıyorlar ki. Ertuğrul Doğan gibi kişilerin orada olmasına saygılıyız. Ama cebinde 10 lira olan insanlar var orada, 2 lirasını kulüp için harcamıyorsa ne işi var orada? Birliktelik olmalı.”


FENERBAHÇE DAHA ÖNDE

 “ŞİMDİ önümüzde bir Fenerbahçe maçı var. Derbi maçların sonuçları belli olmaz. Ama Trabzonspor’un yaşadığı bir kaos süreci var, Fenerbahçe’nin ise toparlanma süreci var. Bakıldığı zaman Fenerbahçe bu maçta daha önde gibi duruyor. Burak ve Onur gibi atan ile tutanımız yok. Burak’ı eleştiriyoruz ama bu futbolcunun hakemler üzerinde etkisi oluyordu. Sahada ağırlığı oluyordu. Bu maçta Trabzonspor’un işi biraz zor.” 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap