SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yine aylardan Nisan

Yine aylardan Nisan

22 Nisan 2022 Cuma - 13:45




İster tesadüf deyin, ister önemli bir işaret, 38 yıl önce yaşanan şampiyonluğun ateşi Adana Demirspor maçında harlanmıştı





Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Trabzonspor, 1983-1984 sezonunu çifte kupa ile tamamlamıştı. Bordo-mavililer aynı sezon, ligi şampiyon olarak bitirmiş, Türkiye Kupası’nı da müzesine götürmüştü. Aradan tam 38 yıl geçti. Bordo-mavililer, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’la yaşadığı o tarihi başarının bir benzerine bu sezon çok yakın. Asıl ilginç olan ise; Trabzonspor, 1984 yılının 8 Nisan günü Adana Demirspor’u Avni Aker’de konuk etmiş ve maçı 3-0 kazanmıştı.



Fırtına, Sinan Ünal, İskender Günen ve Bahaddin Güneş’in golleriyle kazandığı 27’nci maçının sonrasında şampiyonluk için dev bir adım atmıştı. Aradan tam 38 yıl geçti. Trabzonspor’un rakibi, yine bir nisan ayında, yine Adana ekibi Demirspor. Karşılaşma bu kez deplasmanda ancak sorun değil. Alınacak galibiyet belki de bu sezonu şampiyon olarak tamamlamamıza yetecek. Trabzonspor nisan ayında yine çok önemli bir başarıyı yakalamış olacak.



Şu anda 73 puanla ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin 11, üçüncü sıradaki Konyaspor’un 12 puan önünde bulunan bordo-mavililer, tarihin en erken şampiyonluğunu elde etmek istiyor. Bugün, oynanacak Çaykur Rizespor-Fenerbahçe karşılaşmasında, sarı-lacivertlilerin puan kaybı Adana Demirspor maçının önemini bir kat daha artıracak. Trabzonspor rakibi Adana Demirspor’u sahasında devirirse, 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

Teknik direktörlüğünü Ahmet Suat Özyazı’nın, antrenörlüğünü ise İlyas Akçay’ın yaptığı Trabzonspor, 1983-1984 sezonunda 34 karşılaşma sonrasında elde ettiği 50 puanla ligin şampiyonu olmuştu. Bordo-mavililer, aynı sezon 43 gol atarken, kalesinde yalnızca 14 gole izin verdi.

Beğendim
3
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap