SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yürekli oyun kilidi açar

Yürekli oyun kilidi açar

27 Ocak 2018 Cumartesi - 07:40




Fenerbahçe ile hayati önem taşıyan maça çıkacak olan Trabzonspor’un sahadan galibiyetle ayrılması için neler yapması gerektiği yönünde yazarlarımız Mi





MİRAÇ ÖZAĞCI:

DERBİ HAVASI FARKLIDIR

“Derbi maçların sonucunu önceden kestirmek zordur. O nedenle maçın favorisi yok diyorum. Bana göre üç ihtimalli bir maç olacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı. Bu gibi derbi maçların havası, ambiyansı, atmosferi, motivasyonu çok farklı olur. Oyuncular büyük derbi maçlarına farklı bir psikolojiyle hazırlanırlar. Trabzonspor’un en büyük avantajı saha ve seyircidir. Eğer bunlar avantaja döndürülürse, Trabzonspor maçı kazanabilir. Bir de Rıza hoca oyuncularına korkak futbol oynattırmamalı.

ORKESTRA ŞEFİ SOSA!

Bana göre Rıza Çalımbay ilk on birde mutlaka Sosa’ya forma vermelidir. Sosa bu takımın en önemli oyuncularından birisidir. Sosa’nın yapacak olduğu orkestra şefliğinde Trabzonspor hem pozisyon üretir hem de oyunu Fenerbahçe sahasına yayar. Kısacası orta alanda oyun üstünlüğüne hakim olur. Bana göre maçın kilit oyuncuları Sosa ve oynarsa Burak olur. İki takıma baktığımız zaman Trabzonspor’un kadro olarak Fenerbahçe’den aşağı kalır yanı yok. Hepimiz biliyoruz ki kazanmak için inanmak lazım. Trabzonspor inanıp, korkak değil yürekli oynarsa maçı kazanması için bir neden olamaz.


KIRILMA MAÇIDIR

Trabzonspor ligde varım demesi için önce Fenerbahçe maçını, sonra Göztepe maçını kazanmalıdır. Fenerbahçe maçı ligde kırılma maçıdır bana göre. Bu maçı kazanırsa Trabzonspor ligin sonuna kadar zirve yarışında olur. Ben burada taraftarlara da çağrı yapmak istiyorum. Yarınki maçta Trabzonspor’un arkasında önemli bir güç olmalıdırlar. Bunu futbolculara hissettirmelidirler. Avni Aker’de yaşanan Fenerbahçe maçlarının ambiyansının Akyazı Stadı’nda da yaşanacağına inanıyorum.

SELİM ŞENER:

KIRILGAN BİR TAKIMIZ

Her zaman iddia etmiştim, Trabzonspor her takımı yener, her takıma da yenilir. Bir kırılganlık içerisindedir. Süper Lig’de zirve yarışında yer alan takımlara bakıldığında her biri oyun sistemi ve oyun kurgusunu sahaya yansıtma gayreti içerisinde görülüyor. Trabzonspor’daki mücadele eyleminden tutun da takımın birlikteliği bir türlü yerli yerinde olmuyor. Ne yazık ki Bordo-Mavili takımın bir maçı eze eze kazandığını bu sezon saymakta zorlandığımız bir gerçek de önümüzde duruyor. Bu nedenle Fenerbahçe maçı bu açıdan büyük önem taşıyor.


FENER MAÇI ÇOK KRİTİK

Eğer Trabzonspor yarışmanın içerisinde olacaksa bu maçı kazanmaktan başka çaresi yok. Fenerbahçe takımı Trabzonspor’un düşmanı değildir. Futbol kuralları içerisinde sadece rakibidir. Bu maçta alınacak 3 puanla yeni bir sayfa açılacağı gibi gelecek için de takımın moral ve motivasyonunun üst düzeye çıkmasını sağlayacaktır. Böylesine kritik önem arz eden maçta bir anlamda teknik kadro ve futbolcular kendi kaderlerini belirlemiş olacaklar. Heyecanın içerisinde mi olacaklar yoksa havlu mu atacaklar? Bunun kararını 90 dakikanın içinde teknik heyet ve futbolcular verecek.

TAKIM TERTİBİ DE ÖNEMLİDİR

Her maçın farklı özellikleri vardır. Trabzonspor’un elindeki kadronun bu maç için yetersiz olduğunu kimse söyleyemez. Futbolda ana kaide, kazanma arzusunu ön planda tutan her takım bir adım önde başlar.  Bazen yanlış diziliş, verilen görevin ve de  oyun algılamasının uzağında görev yapan bir takım yenilgiye mahkum olur. Bu nedenle Trabzonspor Fenerbahçe’nin üzerine cesurca saldırmalı. Bir de elinde maçın akışını değiştirebilecek bir Sosa varsa tabiri caizse onun etinden sütünden yararlanılmalı. 

BEKİR BARÇIN:


CEZAYI KESERLER!

Trabzonspor’un ligdeki konumuna bakıldığında bırakın kaybetmeyi, beraberliğe dahi tahammülü yok. Böylesine bir atmosferde Fenerbahçe karşısına çıkacak olan Karadeniz ekibi öncelikli olarak defansını sağlama almak zorunda. Çünkü her maçta defansın belli basit hataları oluyor ve bunun bedelini takım ağır bir şekilde ödüyor. Sağ ve sol beklerin hücum etkinliğine katıldığı zaman boşalan yerlerine kademe yapılmaması takımın en büyük handikabı. Fenerbahçe’nin etkili ayakları var. Bu hastalık derbide devam ederse rakip sizi cezalandırır ve acı son kaçınılmaz olur.

RİSK ALMAK BAZEN İYİDİR

Böyle büyük maçların havası, şekli farklı olur. Havayı kendi lehinize çevirmek için elinizdeki malzemeden iyi bir ürün ortaya çıkarmalısınız. Bundan kastım orta sahada çok iyi top kullanan ve maçın atmosferini kaldıracak oyuncular tercih edilmeli. Sosa ile Kucka kesinlikle Fenerbahçe maçında 11’de olmalılar. Beraberliğin bile camiayı mutlu etmeyeceği bir maçta tüm riskleri almalı ve Fener’in üzerine üzerine gitmeliyiz. Bu nedenle diyorum ki, Burak’ın yanında Rodallega’ya da şans tanınmalı. Rodallega sağa sola koşarak boş alan üretip Burak’a gol imkanı sağlayabilir.”

AYNI TARiFi YAPMALILAR


Taraftarlar bana göre derbi maçta da kritik bir rol üstlenecek. Fenerbahçe takımının yapacağı tahriklere kesinlikle kapılmamalılar. Fener’le uğraşmak yerine takıma gerekli desteği, motivasyonu sağlamalılar. Bir nevi futbolcuları ateşleyecek en önemli unsur taraftardır. Hatırlayın, Akyazı’daki Galatasaray maçını taraftarların müthiş desteğiyle kazandık. Aynı tarifeyi Fenerbahçe maçında da taraftarlar yapmalı. Gerisi teknik heyete ve futbolculara kalmış. Onlar da bu desteği karşılıksız bırakmazlar diye düşünüyorum. 

GÖKMEN ÖZAĞCI:

BİR SEZONA BEDEL

Trabzonspor’un Fenerbahçe derbisinde önünde iki seçenek duruyor: Ya kazanıp zirve umutlarını yeşertecek ya da bir sezon daha boşa kürek çekerek yolunda ilerleyecek. Bana göre Trabzonspor bir sezona bedel 90 dakikaya çıkacak. O nedenle teknik kadro ‘maçı nasıl kazanırız’ taktiğini iyi belirlemeli, planını iyi yapmalı, oyuncular da bir değil iki kişilik mücadele etmeli. Çünkü karşılarında kendileri gibi sadece kazanma hesapları yapan bir rakip olacak.

İNTİHAR OLUR


Maçın kilit noktası orta alan olacak. Bu bölgede hakimiyet kuran takım kazanmaya daha yakın taraf olur gerçeği de önümüzde duruyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın Fenerbahçe karşısına çıkaracağı 11’in çok büyük önemi var. Çalımbay’ın tercihleri arasında mutlaka ama mutlaka Sosa ve Kucka olmak zorunda. Bu tür üst düzey maçların tecrübesine sahip iki oyuncuyu kenarda tutmak intihar olur. Bunun yanında ‘kazanamıyorsan kaybetme’ mantığını bu maçta güderseniz geçmiş olsun! Bundan önce Fenerbahçe’ye karşı kaybedilen maçları bir göz önüne getirin, hezimetlerde korkak futbolun izlerini iyi görürsünüz. Onun için saldırgan bir futbol tercih edilmeli.

DENE BİR HOCAM!

Çalımbay Burak Yılmaz ile Dame N’doye’yi   bir arada oynattıysa Rodallega ile de bir ikili tercihi yapabilir. Sen zaten camiayı  beraberliğin bile mutlu etmediği bir ortamda Fenerbahçe karşısında can havliyle mücadele etmek zorundasın. O zaman Burak-Rodallega’yı bir arada kullanmalı Çalımbay. İki oyuncunun yapacağı baskı zaten pimi çekilmiş bir bomba gibi duran Fenerbahçe savunmasını hataya daha rahat zorlar. 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap