SON DAKİKA



Haber > Spor > Yok öyle bir dünya!

Yok öyle bir dünya!

06 Kasım 2015 Cuma - 08:47




Şimdi gel de adaletli olduğundan bahset: FENERBAHÇE’YE ÖYLE, TRABZON’A BÖYLE…





Adalet dağıtanlar şekil değiştirebilir ama kanunlar herkes için eşittir. Hak hukuk her zaman üstün tutulur ancak bu durum şimdilerde Trabzonspor için geçerli değil. Son Gaziantepspor maçı sonrası yaşananlar sıcaklığını koruyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun başta TFF Başkan Vekili İbrahim Usta olmak üzere Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve 8 yöneticisine yargısız infazla ceza yağdırmasının hak ve hukuk arayışına vurulan en büyük darbe olarak nitelendiriliyor. Her fırsatta Türk futbolunun patronu Yıldırım Demirören başta olmak üzere Tahkim’e, PFDK’ya ve MHK’ya meydan okuyan ve hatta tehditler savuran Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın söylemlerinin sineye çekildiği bir ortamda hak ve hukuktan bahsetmek ne kadar inandırıcı olsa gerek? Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda UEFA ve CAS onaylı hakedişi olan kupasını vermeyen ve son haftalarda hakemler tarafından katledilmesine seyirci kalan TFF’nin Fenerbahçe’ye ayrıcalık, Trabzonspor’a ise eyyamcı bir gözle bakması futbolda adalet terazisinin bozuk olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Çok geriye gitmeye gerek yok. İşte Aziz Yıldırım’ın TFF ve MHK’nın üzerinde kurduğu hüküm.

Tarih 23 Şubat 2014. Yıldırım, Fenerbahçe’nin, sahasında Akhisar Belediyespor’a 2-1 mağlup olduğu maç sonrası karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya ve MHK’yı tehdit etmişti. Yıldırım maç sonu, “Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez. Gelirse bile stattan çıkamaz. Bunu bilsinler. Biz konuşmayalım, Türk sporu için susalım derken onlar da kendilerine düşen görevi yapsın. Nasıl gelip maç idare edecek bir daha? Fenerbahçe’nin haklarını yedirtmeyeceğimi bilsinler. Eğer biz başlarsak o ceza falan bizi kesmez. Sahanın ortasına otururum” demişti. Ardından Yıldırım ağır ceza alacağını anlayınca “Ben kimseyi tehdit falan etmedim. ‘Taraftar çıkarmaz' demek istedim. Tehdit etsem de ederim, kimseden çekinmem. Stada giremez, seyirci sokmaz. Birinci dakikadan başlarlar küfretmeye, cezayı da biz alırız” açıklamasıyla kendini savunmuştu. Bu açıklamaları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Yıldırım, 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin TL para cezası almıştı.

Sezona fırtına gibi başlayan, futbol otoriteleri tarafından şampiyonluğun en büyük adayı olarak lanse edilen Trabzonspor’un Galatasaray maçında başlayan hakem katliamının son halkası Gaziantepspor maçında yaşanmış, canı yanan kulübün haklarını ve onurunu savunmak isteyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve kurmayları ile birlikte Usta’ya yönelik vakit geçirilmeden linç kampanyası başlatılmıştı. Hacıosmanoğlu’nun “Yöneticilerime, 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin; çayını, kahvesini, yemeğini ısmarlayın, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak' dedim. O hakemi bakalım oradan kim çıkartacak?” “Bir kulüp başkanı kolluk kuvvetlerinin olduğu yerde insanları nasıl alıkoyabilir? O kadar kalabalığın olduğu yerde hakemler nasıl dışarı çıkabilir zaten? Ben arkadaşlarıma ‘Hakemlere çay, kahve ve yemek verin’ dedim. Güvenlik sağlanınca da dışarı çıktılar zaten” açıklamalarını devletin üst düzey yetkilileri Vali ve Emniyet de ‘Alıkoyma yok’ açıklamasıyla teyit etmişlerdi. Tüm bunları kulak arkası eden Türkiye Futbol Federasyonu’nun Aziz Yıldırım’a 60 hak mahrumiyeti verdiği yerde Hacıosmanoğlu’na 280 gün ceza kesmesi Trabzonspor’a bakış açısını gözler önüne serdi ve adalet terazisinin tamamen çöktüğünü gösterdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap