SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eski baş imam yine sahne aldı
4.05.2021

Ayasofya’nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın yine sahneye çıktı. Boynukalın, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla küçüldükçe küçülmeye devam ediyor. İslami hukuk profesörü olan bu zat taşıdığı bu unvanın idrakinde olmadan sahne almış, kafasına göre akıl satmaya başlamış.

Bu zat, aldığı maaşın alkolden gelen vergilerden ödendiği yolunda eleştiriye, “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var” ifadeleri ile cevap verdi.

Din dersi veren bu zatın din ile alakası yok, bunun derdi başka. Yaptığı paylaşımlara baktığınızda bu zatın derdi düpedüz provokatörlük. Hatırlayın içki yasağı ile ilgili Ziya Paşa’nın, ‘Kapanma günlerinde alkol satışı yasağı birilerini rahatsız etmiş... İyi de olmuş. Ne güzel demiş şairimiz: Erbabı kemali çekemez nakıs olanlar, rencide olur didei huffaş ziyadan’ sözlerini kullanmış, kendisine, ‘Yalnız bu şiirin sahibi Ziya Paşa sirozdan öldü hoca efendi. Çok da güzel içermiş. Kendisinin şöyle bir dizesi de bulunmaktadır: ‘İç bade, güzel sev var ise akl u şu’ûrun, Dünya var imiş ya ki yoğ olmuş ne umûrun...’ hatırlatması yapılınca çareyi yazdıklarını silmekte ve hesabı kapatmakta bulmuştu. Yazdıklarını bile araştırmaktan aciz olan bu zat bir de din dersi verdiğini söylüyor. Allah’ım ne günlere geldik!

Yüce dinim adına ders verdiğini söyleyen bu zat sosyal medyadan saygısızlıklarına devam etmekten imtina etmiyor, bu kez daha beter çamura battı. Millete pamuk aldığını belirterek, “Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım" paylaşımını yapmış.

Bu zatın, kendisini eleştirenler için aldığı pamuk bir gün ona da lazım olacak. O pamuğu istemezse bir yerine elbet tıkayacak bir şey bulunur.

Bu zat hangi aklın ürünü acaba? Din adına ortalıkta cirit atan bu zatın dinimle alakası yok be! Dinimi bile bilmiyor. Yazık vallahi, billahi yazık. Sus be adam sus da motorun soğusun! Dinim adına görev yapan saygıdeğer isimleri de zan altında bırakma. 

BENİ AFFET OĞLUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'daki 1 Mayıs'ta Sarı Yelekliler eyleminden bahsederek, "Paris'te mağazalar, cam çerçeve her taraf yakıldı yıkıldı. Buna artık bizde fırsat yok. İşçinin kutsal alın terini sömürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Doğru demiş Erdoğan.

Gelin görün ki yaşadığımız bu ortamda çalışanların alın teri döktükleri işleri elinden alınmış. Bunu unutmamak gerek. 2003 yılından itibaren 1 Mayısların analizini iyi yapmak gerek. Pandemi nedeniyle milyonlarca çalışan işinden, aşından oldu. 1 Mayıs işte bu emekçilerin alın terlerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan gündür.

Emek, dayanışma, alın teri diyenlere Mersin’in Mut ilçesinde kokoreççilik yapan 1 çocuk babası Murat Gümüş’ün oğluna yazdığı mektuptaki şu satırları iyi okumalarını tavsiye ederim.

“Ben ölünce mezara mı geleceksiniz? Kaç gündür siftah etmeden dükkan kapatıyorum. Oğlum bitmiş, beni affet” diye paylaşım yapan Gümüş, 10 yıldır işlettiği dükkanını kapatarak evinin önünde kendisini iple asarak yaşamına son verdi.

Kim sorumlu Gümüş’ün intiharından? Bitmedi! İzmir’de intihar eden Erdoğan Şenözpak’ın sorumlusu kim? İki çocuk babası kirasını ödeyemediği için içine düştüğü ekonomik çıkmazdan kurtulmanın çaresini canına kıymakta bulmuş. Bunlar kamuoyuna yansıyanlardan birkaçı. Bugün vatandaşa destek olduk diyenlerden hiçbirini bu vatandaşın cenazesinde göremedik. Ama tarikat ya da cemaat mensuplarının cenazelerinde saf tuttuklarını gördük.

Bir tarafta siftah yapamayıp intihara sürüklenen vatandaş, diğer tarafta vergileri, cezaları affedilen müteahhitler! Bir tarafta iflas edip varını yoğunu kaybeden esnaf, diğer tarafta hazineden köprüler ve otoyollar için ödenen milyarlar!

Merkez Bankası’ndan kaybolduğu söylenen 128 milyar doların kime gittiği belli olmazken, böyle mi vatandaşın kutsal olan alın terinin sömürülmesine izin verilmeyecek? Bırakın yastık altını, üstünü vatandaşın kefen parası bile kalmadı. 

Bunları hatırlatınca her türlü saldırıya uğruyorsun. Vatandaşın alın terini sahiplenenler karşılığını vermekten imtina etmeyecek. Kapanın deniliyor; elektrik, su, telefon, doğalgaz, kira nasıl ödenecek diye sorulmuyor. Yeter artık yeter! Altta kalanın canı çıksın anlayışı sabır taşını çatlattı, haberiniz ola.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap