A+ A-
Yorum
10

Beşiktaş'ın Transferleri ve Trabzonspor

Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 09:45

Beşiktaş mevcut kadrosuna 4 nokta takviyede bulundu. Rafa Silva, Paulista, Immobile ve Ndour alındı. Ligde 2 maçta en çok gol atan takım onlar. Lig öncesi G.Saray’ı Süper Kupa’da 5-0 mağlup ettiler. Aldıkları 4 oyuncu da Trabzonspor’un ilk 11’inin değişmezi olacak oyuncu...
Peki, Trabzonspor ne yaptı? 10-11 transfer yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Peki bunca transfere rağmen stoper, merkez orta saha ve forvet ihtiyacını giderdi mi Bordo-Mavili takım? Hayır. Başkan Ertuğrul Doğan evet iyi niyetli, evet elini taşın altına koyuyor, evet büyük sponsorluk anlaşmalarına imza atıyor. Başkanın yönetim anlamında evetleri çok ama maalesef transferde bir türlü turnayı gözünden vuramıyor. Geçtiğimiz sezon bittikten sonra bir yazı yazmış ve ‘hocanın yüzde yüz alınmasını istediği oyuncular konusunda hocayı tek yetkili bırakmayın, oyuncuları iyice araştırın’ demiştim. Ertuğrul Doğan hocaya çok inanıyor. Ve hocanın isteklerini mümkün mertebe yerine getirmeye çalışıyor. Ama Abdullah Avcı’nın alınsın diye rapor verdiği oyunculardan birçoğu takıma uyum sağlayamadı. Beklentiyi veremedi. Trabzonspor’da hocanın da üzerinde bir futbol aklına ihtiyaç var. Mevcut akılla devam edilirse kasa hep zarar yazacak.


AVCI’NIN GELECEĞİ


Sezona kötü başlayan ve taraftarla arasına kara kedi giren Abdullah Avcı’nın bu saatten sonra Trabzonspor’daki ömrünün uzun olacağını düşünmüyorum. Hoca ‘vazgeçmem’ diyorsa da umarım olası bir ayrılığı tıpkı ilk ayrılığı gibi örnek bir şekilde olur. Trabzonspor’a tarihi bir şampiyonlukyaşatan Abdullah Avcı’nın takımı içinde bulunduğu durumdan alıp yukarılara taşıması çok zor gözüküyor. Trabzonspor taraftarı tarihinde 0.01 gol beklentisi ile oynayan bir takım görmedi. Avcı, uzun süredir oyun anlamında taraftarı tatmin edemiyor. Hocanın, Rapid maçında takım atağa kalkmışken saha kenarındaki görüntüsü sosyal medyada çok konuşuldu. Hücumu çıkan oyuncusunun geriye dönmesini istediği görüntüsü. Hem de çıldırırcasına bir istekti bu.


Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti, oyunun her anını hesaplayan teknik direktörleri eleştiriyordu geçen yıl bir söyleşisinde. Oyunun her anını hesaplamak oyuncuyu özgür kılmaz çünkü. Oyuncuların yeteneklerini göstermeleri için onlara saha içinde belli oranda özgürlükler vermelisiniz. Abdullah Avcı oyuncularını serbest bırakmıyor. Her anlarını kontrol etmek istiyor. Sisteme hapsolmuş yeteneklerini gösteremeyen futbolcular da onun elinde köreliyor. Değer kaybediyor. Taraftarın da sabrı artık son raddeye geldi. Avcı, ne yapar ne eder inşallah bu kırılgan ortamdan başarıyla çıkar.