A+ A-
Yorum
10

Eşik maçı

Yayın Tarihi: 02.07.2024 - 10:00
A Milli Takımımız bugün kupadaki eşik maçına çıkıyor. Takımımız bu maçı geçmesi halinde Romanya-Hollanda galibi ile çeyrek finalde karşılaşacak.
Yani yarı finale çıkması pekâlâ mümkün olacak. Ama Avusturya birçokları için turnuvanın gizli favorisiydi. Teknik direktör Ralf Rangnick’in takımın başına gelmesi ile inanılmaz bir ivme yakaladılar. Hollanda ve Fransa’nın olduğu gruptan lider çıktılar. 
26 Mart 2024 tarihinde bizi 6-1 mağlup etmişlerdi. O gün onların karşısına Hırvatistan ve Almanya’yı yenen bir takım olarak çıkmıştık. İlk yarıda da onlara göre daha dominant bir oyun ortaya koymuştuk ama rakibin maçın üçte birinden fazla süren üst düzey karşı presine teslim olmuş, kalemizde 6 gol görmüştük. Rangnick’in takımı sahanın her yerinde rakibe pres yapıyor. Fizik güçlerini çok iyi kullanıyorlar. Ralf Rangnick, 2012 yılında Leipzig’de de bu oyun felsefesini yerleştirmişti. Avusturya’nın kadrosu kaliteli ve bireysel yeteneği üst düzey olan oyunculardan oluşuyor.
Milli takımımız grupta oynadığı maçların hepsinde orta sahada fizik olarak etkisiz kaldı. Gürcistan, Portekiz ve Çekya’ya birçok pozisyon verdi.
Bu takımların hepsinden daha fazla pres yapan, oyunu sıkıştıran, rakibe oyun kurma imkanı vermeyen bir takım Avusturya. Bu akşam bu prese karşılık verebilecek miyiz? Avusturya defansının arkasına sarkabilecek miyiz?
Bu sorulara gönül rahatlığı ile evet diyemiyorum. Bugün, 2008 Avrupa Şampiyonası’ndaki o unutulmaz Hırvatistan maçında yanımızda olan futbol şansına ihtiyacımız var. O gün Hırvatlar neredeyse tek kale oynamıştı ama penaltılarla biz turlamıştık.
Bugün skor üretmek için her zamankinden daha fazla hıza da ihtiyacımız var. Her zamankinden daha fazla fizik gücüne de.
Ayrıca her zamankinden daha fazla hırslanan oyuncu grubuna da. Bugün adeta robot gibi sahada ne yaptığını çok iyi bilen bir takıma karşı oynayacağız.
Oyuncularımızın bireysel yeteneklerinden daha ziyade kolektif futbol aklımızın ön plana çıkması gereken bir maç. Bu yüzden kimin oynadığından ziyade takımın nasıl oynadığı çok daha önemli olacak. Eğer bugün Türkiye kazanırsa bu kesinlikle unutulmaz bir hikâye sayesinde olacak.
Bakalım bu hikâye nasıl yazılacak?
Etiketler