A+ A-
Yorum
10

Şenol Güneş

Yayın Tarihi: 10.09.2024 - 09:20 | Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 - 08:20

Leblebi gibi futbolcu yetiştirdi. Yıldızlaştırdı. Kandil gibi semaya astı. Kaç teknik adam yapabilir yaptıklarını?

Şenol Güneş; mesleğine âşık, çalıştığı yeri kıymetlendiren, bulunduğu ortama değer katan bir futbol emekçisi. Birçok yönüyle dökülen Türk futbolunun her daim parlayan yıldızı.

Bazen bir sözüyle sayfalar dolusu kitaplardan daha fazla etki bırakan filozof. 'Aydınlar ışığı gözümüze değil, önümüze tutsunlar' açıklamasını hatırlayın 2002'de.

En büyük başarısını bile göğsünde yumuşatmasını bilen, sıradan hayatına dönebilen, kibirlenmeyen, böbürlenmeyen, çevresine tepeden bakmayan, insanları hor görmeyen bir karakter. Şenol Güneş; hem başarıları hem de duruşuyla bu toprakların geçmişi, geleceği.

1952 yılında doğdu. 15 yaşında yani 1967-68’de Erdoğdu Gençlikspor'un lisanslı sporcusuydu. Trabzonspor onu Erdoğduspor'da oynadığı ilk yıl da istemiş ama o zaman kulübü kendisinin Trabzonspor’a gitmesine onay vermemişti. Düşünün eğer o gün bu transfer gerçekleşse, Trabzonspor'un kuruluşunda da yer alacaktı. 1968'de ise amatör lisanslı oyuncu statüsüyle Trabzonspor'daydı.

         Yani ‘Trabzonspor’un ta kendisiyim’ derken haksız sayılmaz. Teknik direktör olarak 5. kez imzayı attı Trabzonspor’a. Bana göre en zor imzasıydı. O ise ilk imzası kadar heyecanlı. İstekli. Bu sefer daha mantık eksenli. Ekibine Hüseyin Çimşir’i de aldı. Şehirde bulunan en kıymetli teknik adamı. Tevazu sahibi, işinin ehli, yetenekli futbolcuları erken yaşta keşfeden Hüseyin hocayı. Özellikle transfer sezonunda Hüseyin hocanın sözünü dinlerseniz boşa para harcamazsınız.

         Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim; Abdullah Avcı’ya inanılmaz sabrettikten, taraftarın da sabır sınırlarını zorladıktan sonra Trabzonspor tarihinin en özel isimlerinden biri olan Şenol Güneş’e verdi görevi. Güneş’in tecrübesine güvenerek bu kararı aldıklarını açıkladı. Umarız başkan Doğan’da tecrübe eksikliğini giderdiği bir döneme girmiştir. Sadece Güneş’in tecrübesiyle sahil-i selamete çıkılamayacak kadar büyük sorunlar var Trabzonspor’da.

Hocaya kırgın olan bir kitle de var taraftarlar arasında. Sevdiklerinden dolayı bu kırgınlık. Hoca yanlış yapabilir ama Trabzonspor’a yanlış yapacak en son insanlardan biridir. Başka takımları çalıştırırken yaptığı açıklamalar da, duygular da Trabzonspor sevgisinin önüne geçmemiştir.

Bugün Şenol Güneş’in arkasında olmalı, ona ve takıma sahip çıkılmalı, sahada da sabır gösterilmeli. Çünkü Trabzonspor’un buna ihtiyacı var.

Etiketler