A+ A-
Yorum
10

Yeni takım eski oyun

Yayın Tarihi: 30.07.2024 - 10:00
Trabzonspor, tüm ekonomik zorluklarına rağmen yine transfere milyonlarca lira para harcadı, harcamaya da devam ediyor. Şu ana kadar 8 futbolcu takıma katıldı. Yönetimin çalışmalarına bakılırsa 3-4 oyuncu daha katılacak. 8 oyuncu da ayrıldı. Geçen yıl alınan veya kiralanan oyunculardan Pepe, Meunier, Kourbelis, Berat, Bakic, Benkovic, Fernandez, Onuachu takımdan ayrıldı. Gidenlerden sadece Onuachu’nun tekrar transfer edilmesi gündemde olsa da ayrılan oyuncular bize ne kadar yanlış bir transfer politikası izlendiğini gösteriyor.
Yeni gelenlerden hangileri başarılı olacak? Hangileri burada iki sezon oynayacak? Bunu hep beraber göreceğiz.
Ekonomisi pek de iyi olmayan Trabzonspor’un bu transfer politikasından vazgeçip altyapıya daha fazla yatırım yapması gerekiyor. Bunu başkan Ertuğrul Doğan da sık sık dile getiriyor ama her ne hikmetse o da bir türlü dış transfer şehvetinden kendini alamıyor. Bu kadar transfer yapılmasının sebebi takımın uzun süredir bir arada oynayan bir iskeletinin olmaması. Her sezon takımın yapbozla yeniden oluşturulması... Bordo-mavili takım yeni transferleriyle çıktığı ilk resmi maçında yani Ruzomberok karşısında bekleneni veremedi.

Abdullah Avcı’nın maçtan sonraki basın toplantısındaki vücut dili de bunu çok iyi yansıtıyordu. Rakibin, zayıf olmasına rağmen 14 korner, 18 şut kullanması hocanın da canını çok sıktı. Uğurcan şampiyon olunan sezonki dönemine benzer bir performans gösterince Trabzonspor sahadan 2-0 galip ayrıldı.
Yeni kurulan takımın eski oyun anlayışı taraftarın da canını sıktı. Daha ilk maç, zaman göstermek lazım diyenler haklı olabilir. Ama Ruzomberok’un da ilk maçıydı. Bu kadar transferden sonra Avcı’dan daha iyi bir futbol bekliyor Trabzonspor taraftarı. Rakip kaleye daha hızlı giden, daha fazla pozisyona giren, daha dik oynayan bir oyun anlayışı bekliyor...

TS CLUP MAĞAZALARI

İstanbul’da birçok TS Clup mağazası kapandı. 20 milyonluk şehirde sadece 4 mağaza kaldı. Onlar da tüm şartları zorlayarak kapanmamak için direniyor. Trabzonspor kulübünün bu mağazalara daha fazla ilgi göstermesi gerekiyordu.
Bu mağazalarda bir iki futbolcunun katılımıyla imza günleri düzenlenebilirdi. Yeni transferlerden biri bu mağazalarda sözleşme imzalayabilirdi.
TS Clup’lar aynı zamanda kulübün reklamı için de çok gerekli. Ürünleri internetten almak ile dokunarak almak aynı şey değil. Hiç ürün almasa bile çocuklarını bu mağazalara sokup gezdiren ve onlara Trabzonspor sevgisini aşılamaya çalışan taraftarlar vardı. Onlar için bile bu mağazalar yaşatılmalı.
Ankara’da 1 mağaza var. İzmir’de ise hiç yok. Mağaza açmak zor, kapatmak kolay.
Etiketler