SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yolumuz Uzun
9.07.2023

Trabzonspor yeni sezonun ilk hazırlık maçında eksikliklerini görme fırsatı buldu. Bu sezon 4-3-3 sistemi ile oynayacaklarını açıklayan Teknik direktör Nenad Bjelica takımı sahaya bu oyun dizilişi ile sürdü. Beklendiği gibi Orsic solda, Visca sağdaydı. Orsic kapalı defansları uzaktan şutlarıyla zorlayacağını gösterdi. Gomez’in bu sistemde daha mutlu olması gerekir. Zira Avcı döneminde ileride yalnız kalıyordu. Ama dün de pek etkili olduğunu söyleyemeyiz. Daha saldırgan daha istekli olması gerekiyor. Rakip defansı daha fazla yıpratması ona formayı kazandıracaktır. Aksi halde hocanın o bölgede arayışa girmesi kaçınılmaz.

Merkez orta saha pozisyonunda yer alan Abdülkadir Ömür, daha güçlü ve daha coşkulu olacağını gösterdi bizlere. Topla driplingleri, rakip takımın kaptanı Krovinovic’e uyguladığı baskısı ve de şutlarıyla maçta öne çıkan oyunculardandı. İlk onbirde yer alan Emirhan ve Doğucan rakibi karşılamada azimliydi. Ancak top Trabzonspor’a geçince ayakları birbirine dolanıyordu. Bugüne kadar 4 hazırlık maçı yapan Hajduk Split ilk atağında golü buldu. Golde Arif’in hatası vardı. Serkan ve Arif’in göstereceği gelişim Trabzonspor’un bu sezonki performansını doğrudan etkileyecek. Arif bindirmeleri iyi yaptı. Ama sonucu getirecek ortaları çok etkisizdi. Yeni transferlerden Fernandez maçın ilk çeyreğinde sakatlandı. Sakatlanana kadar iyi bir görüntü verdi.

Golü yedikten sonra Trabzonspor rakibin üzerine daha fazla gitmeye başladı. Bu anlarda bir iki pozisyon da buldu. Ancak az ve öz gelen Hajduk Split 33’te farkı ikiye çıkarttı. İlk yarının son bölümünde iki takım da orta sahada birbirine üstünlük kurmaya çalıştı. Lakin kayda değer bir an yoktu.

İkinci yarı Abdülkadir Ömür’ün direkte patlayan şutu ile başladı. Bu yarıda Gomez’in yerine oyuna giren Enis Destan’ın rakip beklere uyguladığı pres değerliydi.

Sonuç olarak Trabzonspor dün defans bölgesinde henüz hazır olmadığını gösterdi. Hücumda da istenilen pozisyon zenginliği yoktu. Takımın en iyi yönü 90 dakika boyunca taktik disiplinden ödün vermemesiydi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap