A+ A-
Yorum
10

Ormanlarımızı Nasıl Koruruz?

Yayın Tarihi: 14.09.2024 - 09:21

Her yıl yaz gelince yurdumuzu tehdit eden yangınlar yeraltı sularının kış ve ilkbahar yağışlarından yararlanabilmesi için ormanlık alanların varlığı hayati önem taşır.

Özellikle Avrupa ülkeleri ile kıyasladığımızda orman varlığımızın yeterli olmadığı görülüyor.

Ayrıca ülkemizde bir plan içinde her yıl her ilde uygun yerleri yeni orman alanlarının kurulması için askeri birlikler öğrenciler sivil toplum kuruluşları valilikler ve belediyelerin katkı ve destekleriyle faaliyetler düzenlenmelidir.

Orman alanları 24 saat denetlenmeli ormanlık alanları yıl boyu sivil kişilerin girmesi yasaklanmalı gece gündüz kameralarla izlenmeli şüpheliler yakalanıp işlem yapılmalıdır.

Orman alanlarının içinden geçen akarsulardan uygun yerlerde göletler oluşturma ve yangınlarda buralardan kısa sürede yeterince su sağlanabilmelidir.

Geçmişte çok çok başarılı hizmetler veren Türk hava kurumu yeniden görevlendirilmemeli ve kısa sürede işlev durumuna getirilmelidir.

Ormanlarımızın korunmasında orman köylüsü yurttaşlarımızla iş birliği halinde  eğitim çalışmaları yapılmalıdır.

Her yıl aynı şey yaşanıyor yangınların çıkış sebepleri hep aynı müdahale edilmesi yetersiz kalıyor. Halkın tepkisi de aynı sonuçlar da aynı.

Türkiye’de  her yıl bu kâbusu yaşarken envanterinde yeterince uçak ve helikopter bulunmayan OGM (orman Genel müdürlüğü) ne bu yıl yeni alımlar olmalı. Yangın söndürmede kiralık araçlarla müdahale yetersiz kalıyor. Ülkemizin ciğerlerini yok eden orman yangınları her yıl tekrarlanıyor.

İyi hafta sonları.

Etiketler