SON DAKİKA
SON DAKİKA


Djaniny lütfen koşma!
7.04.2021

Trabzonspor, Kayserispor karşısında ortaya mükemmel bir performans koydu. Mükemmel bir futbol oynadı. Trabzonspor’un formaları Barcelona forması gibi. Fakat bu müsabakada sadece formaları oynamış olduğu futbolla da Barcelona gibi çok pas yapan, oyunun yönünü çok çabuk değiştiren, kanatlardan çok iyi  kombine akın yapan, merkezden tek toplarla verkaçlarla birbirlerine şut pozisyonu hazırlayan ve etkili akınlarıyla adeta Messi’li, Xavi’li, İneasta’lı Barcelona’yı izler gibiydik. Hücum olarak her şey mükemmeldi. Sadece santrfor yoktu.

Bir anım aklıma geldi;

Şota, Ajax’a transfer olduğu zaman ceza sahasında durmayıp sürekli sağa sola koşuyormuş. Hocası Van Gaal, Şota’yı çağırmış ve demiş ki; “Şota hiç koşma, hele sağa sola hiç koşma. Senin koşman değil gol atman lazım. Bu yüzden ceza sahası içerinde ol. Arkadaşların sana pas atar” demiş. Ondan sonra Şota, Ajax’ta 5 yılda 128 gol attı. Biz de diyoruz ki; Djaniny lütfen bu kadar koşma, sağa sola deplase olma. Sen de ceza sahasından çıktığın zaman maalesef gol atacak adam kalmıyor. Takımın senin koşmana değil gol atmana ihtiyacı var. O yüzden rakip ceza sahasını ve merkezi asla terk etme. Belki sen de Şota kadar gol atarsın.

Trabzonspor’da bir başka önemli gelişme ise Yunus Mallı’nın 11’de olmamasıydı. O oynamadığı için takım sahada 11 kişiydi. Ama o sahaya girdikten sonra yine takım 10 kişi oynamaya başladı. Yunus Mallı oynamadığı için Bakasetas çok iyiydi. Gol attı, gol pozisyonlarına girdi, şut çekti, oyunu yönlendirdi, hücumda yapılması gereken her şeyi yaptı. Yunus 11’e olduğunda bunların hiçbirini yapamıyor. Çünkü Yunus, Bakasetas’ın hamle yapacağı bütün boş alanları dolduruyor ve pozisyonları öldürüyor.

Trabzonspor’da bir başka olumlu gelişme ise kısa süre de olsa sağbekte oynayan Flavio’nun çok başarılı bir görüntü vermesiydi. Abdullah hoca mutlaka Flavio’yu bu bölgede oynatmakta ısrar etmeli. Belli ki Hüseyin’de orda istediği verimi alamayacak. Eğer Flavio’ya biraz defans yapmayı öğretebilirse Trabzonspor iyi bir sağbek kazanabilir.

Trabzonspor oyundaki üstünlüğünü sağlayan etkenlerden bir tanesi de futbolun gizli silahı olan dönen topları kazanmasıydı. Hem rakip akınlarından sonra hem de hücumlardan sonra tüm dönen topların kazanılması oyunda büyük bir üstünlük sağlamasının temel nedenlerinden bir tanesiydi.

Trabzonspor’da sorun nasıl gol atılacağı. Bu kadar iyi futboldan sonra sahadan beraberlikle ayrılmak çok üzüntü verici. Bu mükemmel futboldan dolayı başta Abdullah hoca olmak üzere tüm takımı kutlamak gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap