SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aklı kendine yetmeyenler
12.10.2020
Merhabalar. Kamu önünde söz sahibi olan herkesin; ya profesyonel ya da eş dost vasıtasıyla akıl danıştığı kişiler vardır. Akıl danışılan kişinin karakteri, duruşu, prensipleri, donanımı, tahsili, kariyeri, ahlakı o kadar önemlidir ki eğer kriterlerden birinde zafiyet varsa yandı gülüm keten helva. Yetki sahibi makamların akıl danıştıkları kişiler oldukça elzemdir. Öyle ya verilen akıl neticesinde atılan adımlar kişiyi ya vezir edecek ya da rezil.

Trabzon’da birisine veya bir kuruma danışman olmak büyük bir marifet olarak kabul edilir. Danışman olabilmek adına kırk takla atanları, elindeki güçle danışman olmak istediği kişiye ya da kuruma taş atıp sonra ‘beni işe al’ diyenleri, yıkama yağlama çekenleri, hatırı sayılır kişileri devreye sokanları görmek mümkün. Bu durumu sadece Trabzon’a indirgemek de yanlış olur. Her yerde vardır böyle tipler. 

Bu işi layıkıyla yapanları tenzih ediyorum fakat aklı kendine yetmeyenlerin başkalarına danışman olmaları gerçekten komediden başka bir şey değil. Farkında mısınız, bu şehirde son zamanlarda çok enteresan işler oluyor... Herkes Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi arasındaki arazi anlaşmazlığını ve açılan hendekleri konuşuyor. Her iki tarafın da kendine göre haklılık payları var ama bunun sonucu hendek açmak olmamalı. Allah aşkına restleştiğiniz kurum bir eğitim kurumu. Peşkeş çektiği iddia edilen alana da eğitim kurumunun kampüsünü açmış. Kumarhane açmamış, gazino açmamış bilim, irfan yuvası açmış. Yetkiyi elinde bulunduran da kimin aklına danışarak yaptıysa artık gitmiş hendek açmış...
Sevgili büyüklerim; lütfen daha aklıselim insanlara akıl danışın, yol sorun, istişare yapın. Ne hendek açmak ne devlet erkanını tanımayan üslup takınmak bize yakışmaz. Biz bu değiliz. Şu örtülü danışmanlarınızı da inzivaya çekin. Verdikleri akıl ortada, şehir adına utançtan başka bir şey değil.

Yeri gelmişken şunu da belirtmek isterim; bu örtülü danışmanların sahte sosyal medya hesapları açarak Trabzon dinamizmini takip etme aşklarına da hayranım. Bari şahsi hesaplarınızdan yaptığınız paylaşımlarla sahte hesaplarınızdan yaptığınız paylaşımlar ayrı olsun ki aklınızın kendinize de yetmediğini belli etmeyin... Hadi sağlıcakla kalın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap