SON DAKİKA
SON DAKİKA


Satın Çantalarınızı!
16.06.2021

Merhabalar. Spinal Musküler Atrofi olarak adlandırılan SMA, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalık. Sağlık Bakanlığının verilerine göre Türkiye'de toplam SMA hastası sayısı bin 619. Yıllık maliyeti, hastanın yaşına ve kilosuna bağlı olarak 300 bin doları aşabiliyor.

Sonu ölümcül, tedavi maliyeti külfetli, insanı iki taş arasında ezen bu hastalık nedeniyle sosyal medyadaki kampanyaların haddi hesabı yok. Gören, duyan, bilen; görmeyen, duymayan ve bilmeyene anlatabilmek ve yardım kampanyasına katkı sunabilmek için çırpınıyor. Vatandaş nezdinde halledilebilecek bir iş değil bu. Bizi duyması, görmesi ve bilmesi gerekenler yetkiyi, etkiyi elinde bulunduranlar.

Bu temiz kalpli, halisane niyetle sosyal medyalarda bir cana umut olabilmek için cansiparane mücadele veren insanların bu sorunu aşması çok zor. Ekonomik buhranla başı dertte olan vatandaşın bu paraları toplaması imkansız. Elinde avucunda ne var da ne verecek?

Gelin insanları bu vicdan azabından kurtarın, gelin anne babalara mutluluk gözyaşı verin, gelin o yavrulara fakir fukaranın üç kuruş parasına muhtaç olmadan sürdürebilecekleri tedavi şartlarını sağlayın.

Dünyaca ünlü bir çanta markası var. Fiyatı ortalama 250 bin TL’lerde. Nice makam, mevki sahibi insanların kollarında, nice sanatçıların giyinme dolaplarında bu çantalar var. Satın çantalarınızı verin parasını SMA’lı çocuklara. Devlet politikası yoksa o zaman herkes bütçesi dahilinde katkı sunsun. Asgari ücretli kirasını, faturasını, gıda masrafını karşıladıktan sonra kalanı versin, siz de çantalarınızı satın.

Ekmek herkese yetecekti aslında...

Tarlaya karga dadandı,

Ambara fare,

Fırına hırsız,

Memlekete harami...

 

Neyzen Tevfik

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap