SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gümüş, Başkanlık için biçilmiş kaftandır
16.11.2023

Sizi bilmem ama bana göre Trabzon’un akil kişilerinden birisidir Turgay Gümüş. Ve en önemlisi Gümüş, nerede olursa olsun, hangi görev kendisine tevdi edilmişse, hepsinin üstesinden gelip, ismini hiçbir konuda yıpratmamıştır. Hala da öyledir. Trabzon’da bilgi beceri, öngörüsü yüksek, ileriyi gören ve iyi hesap eden ender insanlardan birisidir Turgay Gümüş. İnanın bunları abartmadan yazıyorum. Dosttur, yardımseverdir, fakir fukaranın, garip gurebanın yanında durandır. Gönül adamıdır. Yaşadığı şehre nasıl katkı yapar, nasıl katkı koyarım derdini kendisine her daim dert edinmiştir. Projecidir. Paylaşımcıdır. Dinlemesini bildiği kadar dinlettirmesini de bilenlerdendir. Kapısını çalıp da geri dönen bugüne değin kimse olmamıştır. Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar beceriye, bilgiye sahip ve bu kadar olumlu sıfatı üzerinde taşıyan birisi neden siyasette yok? Neden Trabzon’a hizmet etmek için sürekli üreten bu isim bir kurumun, bir kuruluşun başına getirilmez? Ne bileyim neden sporun içerisinde olmaz? Doğru diyorsunuzdur, siz de haklısınız. Öyle ya neden bir yerlerde yok ya da olmuyor Gümüş? Öncelikle şunu belirteyim, benim tanıdığım Turgay Gümüş kişiliği sağlam bir yapıya sahiptir, dürüsttür, perensiplidir, bu öğeler kendisi için çok önemlidir. Hangi görev kendisine sunulursa sunulsun, önceliği bunlar olup bunlar vazgeçilmezleri olmuştur. Turgay Gümüş doğru olanı da yapıyor. Sorarım sizlere kaç kişi vardır, hayatının her alanında dürüst olup, böyle sağlam duruş sergileyip, prensipleriyle hareket eden? Evet kaç kişi vardır? Neyse lafı fazla uzatmadan, gelelim sadede... Siyaset sahnesi şu sıralar öylesine hızlı bir şekilde dönüyor ki, biz bile izlerken dönen sahneyi aklımız dönüyor! Dönen bu sahnede bazı isimler için de şu partinin belediye başkan adayı bu olacak, şu isim ise şu parti için banko görülüyor gibi bir sürü fetva veriliyor. İş adeta papatya falına döndürüldü. Benim demem o ki, ahan sizlere pırıl pırıl belediye başkan adayı olacak bir isim. Vasıflarını biz yazmakla bitiremedik, sizler adayımız budur derseniz, Turgay Gümüş’ün okul yaşamından tutun iş hayatına kadar öz geçmişini şöyle bir irdeleyin bakalım, nelere tanıklık edeceksiniz? İnanın sizler bile okuyacaklarınız karşısında hayrete düşüp “Trabzon’da böyle bir isim var da bizlerin neden haberi yok” diyeceksiniz. Benden söylemesi Gümüş’e iyi bakın ve Gümüş’ü iyi okuyun. Bakmayın kendisi mütevazılığından dolayı, “Ben başkanlığa talibim” demediğine. O da çok iyi biliyor ki “Görev istenmez, verilir.” Zaten kendisi de bu noktadan hareket ediyor ya...

OH BE KURTULDUK!

Neredeyse bayram ilan edecekler! Niçin mi bayram ilan edecekler? TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş görevinden istifa edip gittiği için. Yahu adam Elazığ belediye başkanlığına aday adayı olmak için istifa etti. Ne yapsaydı teamüllere uymasa mıydı? Ne yapsaydı, istifa etmeden mi belediye başkanlığı için aday adayı olsaydı? Belli ki Tekataş’ın istifasını pusuda bekleyenler varmış! Genel müdürün istifası anlaşılacağı üzeri pusuda bekleyenleri mutlu etmiş! Yoksa Tekataş da her fani, her bürokrat gibi görev süresi bittiğinde vakti zamanı geldiğinde görevini terkidiyar edecekti! Şimdi ne oldu? Tekataş gitti, sorunlar bitti mi veya bitecek mi TİSKİ’de? Bayılırız küçük işlerle uğraşmaya!

SİZ SUYU BULANDIRMAYIN GERİSİ KOLAYDIR 

Trabzonspor ara transferde iki üç transfer yapmalıymış! Trabzonspor bu fırsatı kaçırmamalıymış! Bir durun! Bir bekleyin! Biraz sabırlı olun! Ne oluyor sizlere, yangından mal mı kaçıyor? Trabzonspor’un yapması gereken, öncelikle önünü görmek olmalıdır. İkinci yapması gereken, taraftarın ve aklı evvellerin gazına gelmeden transfer politikasını öyle yürütmelidir. Doğrudur liderle arasında 11 puan fark var. Bu kapatılmayacak bir fark da değil. Amma velakin bunun garantisi mi var? Şöyle ara transfere kadar herkes bir soluklansın, herkes bir nefes alsın. Gerektiğinde gerekenleri yapacak bir başkana sahiptir Trabzonspor. Sizlerden sadece istenen suyu bulandırmamanızdır. Sizler bir rahat durun, her şey zamanla rayına oturacaktır. Bundan şüpheniz olmasın.


BULUNMAZ HİNT KUMAŞI DEĞİLSİN KARDEŞ

Trabzonspor’dan söz açılmışken yine oradan devam edeyim. Bakıyorum da en çok eleştiri alan taraf şu an yönetim kurulu olmaktadır. Neymiş efendim, böyle bir yönetim kurulu Trabzonspor’u yönetmemeliymiş! Neymiş efendim Zeyyat Kafkas’la asbaşkan olmazmış! Neymiş efendim, yönetimde bazı isimler değiştirilmeliymiş! Bir kere burada bir durun! Zeyyat Kafkas asbaşkanlığı mükemmel şekilde yapıyor, yapmaya da devam ediyor. Daha önce yapanlardan neyi eksik ya da neyi, neleri yapamıyor Zeyyat Kafkas? Bir sorun mu yaşanıyor Trabzonspor’da? Bildiğimiz kadarıyla yoooo! Bir sıkıntı mı var? O da yooo! Eeee, daha ne yapacak Zeyyat Kafkas? Ha yönetimde bazı isimler değişmeli, bu isimler Trabzonspor’a yakışmıyor derseniz buna şöyle katılırım. Trabzonspor’da yöneticilik yapan adamın sözü bir olacak. Yalan konuşmayacak. İnsanları söylemleriyle kandırıp beklenti içerisine sokmayacak. Ve önemlisi kendisini bulunmaz Hint kumaşı sanıp kelebek gibi uçmayacak! O koltuklara nasıl oturtulduklarını iyi bilenlerdenim. İsim mi istiyorsunuz? Cevabım şudur: Beklemede kalın, gün gelir onu da kapak yaparız!



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap