A+ A-
Yorum
10

Kınalı Kuzum İle Kulislerde Konuşulanları Yorumladık

Yayın Tarihi: 23.10.2024 - 09:27 | Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 - 09:30

Zaruri durumlarda kınalı kuzumçok sık olmasa da kendisine gelenspor ile ilgili istihbarati bilgileri değerlendirip işin takibini yapmaktadır.İş olgunlaşıp bitene kadar kınalıkuzum takibinden asla vazgeçmez.
Malumunuz Trabzonspor’da seçim sahtına girildi.
Hal böyle olunca kınalı kuzumda ister istemez olağan kongeyleilgili kapı arkalarında yapılan kulisleriizleyip oralarda yaşanan ve konuşulanları bizlere aktarıyor.
Tabii ki kınalı kuzum tarafındanbize gelen bilgileri bizler de sizlerlepaylaşıyoruz.
Hoş geldin güzel kuzum.
- Hoş gördük üstadım.
Güzel kuzum, bugün öyle zannediyorum ki dağarcığında sporla ilgili bilgiler var.
- Üstadım, şu an kongreyle ilgili kulisler yapılıyor ama bu kulisler adeta seçime ısınma kulisleri oluyor.
Kınalı kuzum, hayırdır, hala ısınamadılar mı seçime? Kim var, kimler yarışacak veya başkan Ertuğrul Doğan’a rakip çıkmayacak mı?
- Üstadım, onu bunu bilmem, ciddi ciddi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun ismi kulislerde dolaşıyor. Büyük ihtimalle aday olacak.
Kınalı kuzum, yani o kadar iddialı konuşuyorsun Hacıkerimoğlu için.
- Üstadım, evet. Şu an kendisi Trabzon’da görüşmeler yapıyor, öyle zannediyorum ki yapacak olduğu görüşmelerden sonra kararını verecek, daha doğrusu camiada yoklama çekiyor veya çektiriyor olabilir.
Güzel kuzum, karşılık buluyor mu Mustafa Hacıkerimoğlu?
- Üstadım, edindiğim ve aldığım bilgiler doğrultusunda karşılık fazlasıyla buldu. Yani kendisine fazlasıyla başkan ol talebi gelmektedir.
Güzel kuzum, başkan Ertuğrul Doğan cephesinde durum ne?
- Üstadım, başkan Doğan görev yaptığı süreç içerisinde saha sonuçlarında çok başarılı olmazsa da ekonomik anlamda bana göre kulüpte devrim yapmıştır. Trabzonspor’u bankaların elinden alıp kurtardı, önemli sponsorlar buldu. Bunlar çok önemli hamlelerdi.
Kınalı kuzum, yine de eleştiri alıyor başkan Doğan. Buna ne diyeceksin?
- Üstadım, maalesef her şey saha sonuçlarına endeksli. Saha sonuçları iyi oldu mu borcun ne olursa olsun, ne ödeme yaparsan yap kimsenin umurunda olmuyor. Saha sonuçları kötü oldu mu yandı gülüm keten helva... Futbolun fıtratında bu var. Ertuğrul Doğan gecesini gündüzüne katarak Trabzonspor’a hizmet vermektedir. Adeta Trabzonspor’la yatıp kalkmaktadır. Eleştirilmesi kadar da doğal bir şey olamaz. Ancak saha sonuçları iyi geldiğinde göreceksin herkes başkanın yanında olacaktır.
Güzel kuzum, iki isim aynı listede olmaz mı? Güç neden bölünsün ki?
- Üstadım, ben buna hiç ihtimal vermiyorum. Aksilik, aksama olmazsa yarış olur diye düşünüyorum. Ve öyle zannediyorum ki herkes elindeki en iyi kartını oynayacaktır.
Güzel kuzum, en iyi kart dolayısıyla koz dedin ama kulağımıza başka şeyler de gelmiyor değil.
- Üstadım, ne gibi? Ha asbaşkan olarak kulağına bir şeyler geliyorsa ben hemen söyleyeyim, Doğan’ın asbaşkanı Hüseyin Örs olacağı yönünde dedikodular aldı başını gidiyor, belki de böyle algı yapılmak isteniyor, ben de kulübe her gittiğimde Örs’ü orada görüyorum. Hatta kendi kendime kimsenin bilmediği bir şey mi var yönetim kurulu Hüseyin Örs’e farklı bir görev mi verdi demedim değil.
Kınalı kuzum, Zeyyat Kafkas’ı geçen gün ben bizzat köşemde yazdım, görevini layıkıyla yapıyor, iyi de yapıyor, şu an asbaşkanlıkta fazlası var eksiği yoktur. Neden bir başkasının ismi geçsin ki?
- Üstadım, Hüseyin Örs bilirsin eski milletvekili, geçen hafta başkan Doğan ile birlikte hem de kendi moderatörlüğünde KTÜ’de bir panel yaptılar. Doğrudur, Hüseyin Örs yönetimin bire bir içerisinde. Hani derler ya ateş olmayan yerden de duman çıkmaz diye. Olur mu olur! Ben de senin gibi düşünüyorum, Zeyyat Kafkas çok başarılı bir asbaşkanlık yapıyor ancak şu da unutulmamalıdır: Hüseyin Örs’e böyle bir teklif gelirse hayır demeyeceği bilinmeli.
Güzel kuzum, her şey olabilir, hele de iki listeli seçim olursa hiç kimsenin hesap edemeyeceği şeylere de şahit olabiliriz.
- Üstadım, doğru söylüyorsun, bu seçimdir ama camianın Ertuğrul Doğan’dan beklentisi yönetimin de önemli değişiklik yapması yönünde. Daha güçlü isimleri yönetimine almalı. Arkadaş, dost, onun adamı, bunun kardeşi modundan çıkıp öyle bir yönetim oluşturmalıdır. Trabzonspor gibi bir markayı yönetmek herkesin harcı olmamalı. Demem o ki yönetimde akil insanlar, işlerinde başarılı olmuş isimler olmalıdır.
Kınalı kuzum, bu temennine ben de katılıyorum. Az daha unutuyordum, şu an amatör ve bazı profesyonel bazı STK’lar başkan Ertuğrul Doğan’ı destekleme yönünde açıklamalar yapıyor, buna ne diyeceksin?
- Üstadım, ilk kez böyle bir şeyin yapıldığına şahit oluyorum, görünce inanamıyorum. Yani daha önceki başkanlar, yönetimler Trabzonspor’u yönetemeyip kulübe zarar mı verdiler? Olayın bir ilginç boyutu daha var, o da ikinci bir aday çıkması halinde STK’ların, amatör kulüplerin, TÜFAD’ın, ASKF’nin böyle taraf olması ikinci adayın seçilmesi halinde ne yapacaklarını ben şimdiden merak ediyorum. Şu da söylenmiyor değil: Ertuğrul Doğan yokum derse, Trabzonspor’un kapısına kilit mi vurulacak? Yani hiç şık olmamıştır, Trabzonspor hepimizin, kim başkan olursa hepimiz kayıtsız şartsız ona destek vermeliyiz. Sonra Başkan başarılıysa, delege başkanı başarılı ahdediyorsa, yapılan açıklamaların başkan ve yönetimine fayda değil zarar vereceğini düşünüyorum. Bu bir dayatma olur. Adama demezler mi siyasette AK Parti destek babında açıklama yapan STK’ların günahı ne? O STK’lara söylenmedik bir şey bırakmıyorlar. Böyle yapılması halinde olay başka bir boyuta taşınır diye düşünüyorum.
Kınalı kuzum, konuyu burada kapatalım, daha genel kurula 45 günlük bir zaman var, bu köprünün altından çok sular akar.
- Üstadım, doğru diyorsun, o zaman bir başka günde görüşmek üzere hadi bana eyvallah!