A+ A-
Yorum
10

Vah AYM Vah! Terör propagandasına 'ifade özgürlüğü' kılıfı

Yayın Tarihi: 17.10.2024 - 09:13

Anayasa Mahkemesine göre “Yaşasın başkan Apo” olan “Biji serok Apo”, “PKK halktır, halk burada”, PKK/KCK terör örgütünün sözde gerilla marşını okumak ifade özgürlüğüymüş! 3.5 yıldır PKK’nın siyasi kolu HDP ile ilgili kapatma ya da tersi bir karar veremeyen AYM’nin insan haklarından, anayasadan, hukuktan, vicdandan, ahlaktan bu kadar uzak bir kararını görmedim. AYM’nin 5 üyesinin 2’ye karşı 3 oyu ile kabul edilen bu kararı verenler kendilerini hukuk tarihine geçirmeyi başardı... Nedim Şener yazmış tutanaklarda “Biji serok Apo (Yaşasın başkan Apo), Şehit namırın (Şehitler ölmez), Kürdistan goristan ji faşistan (Kurdistan faşizme mezar olacak)” şeklinde sloganlar atılmış ve Cerxa şeroşe (Devrim Çarkı) isimli marş söylenmiştir” diye yer aldı. AYM üyeleri inanılmaz bir skandala imza attı. Sloganların atıldığını PKK marşının okunduğunu belirten AYM, insanın saçını başını yolduracak biçimde, marşın içeriğinin ve şiddete teşvik edip etmediğinin belirlenmediğini kararında şöyle yazmış: “Bahse konu marşın PKK terör örgütünün marşı olduğu ifade edilmis, ancak marşın içeriğine ve şiddete teşvik edip etmediğine dair hiçbir açıklamada bulunulmamıştır. Başvurucunun hangi ifadelerinin ne surette terör örgütünün şiddet ve tehdit yöntemlerini meşru gösterdiği veya övdüğü ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik ettiği anlaşılamamıştır.” AYM, olayın “Açılım sürecinde” meydana geldiğine yer verip suçu hafifletmeye çalışırken şu cümlelerle suçlu olarak neredeyse emniyet kuvvetlerini ilan etmiş: “Somut olaya konu toplantı uzun süredir devam eden terör olaylarının sona erdirilmesi amacıyla başlatılan, demokratik açılım olarak adlandırılan süreçte yapılmıştır. Olayda gerçekleştirilen basın açıklamasının, atılan sloganların ve okunan marşın iki hafta önce protesto eylemlerinde meydana gelen ve iki kişinin ölümüne, birçok kişinin de yaralanmasına neden olan olaya ve kolluk güçlerinin tutumlarına yönelik olduğu, ayrıca başvuruya konu eylemlerde herhangi bir şiddet olayının da yaşanmadığı görülmüştür.” Vah ki vah!.. Güler misin ağlar mısın? Özetle terör örgütü propagandasına ‘İfade özgürlüğü kılıfı’...

TÜRKEŞ HAKLI ÇIKTI...

Bu aralar gündem İmrali canisi terörist başı Abdullah Öcalan... Bölücüler ‘Çözüm isteyenlerin adresi Öcalan’ diyor... Devlet iradesi ‘Bizim muhatabamız değil. İstiyorsa tek taraflı olarak silahları bıraktıklarını açıklasınlar’ demeye getiriyor... Bakın tarihsel önemli bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum... Adana Milletvekili Dr. Ayyüce Türkeş Taş paylaşmış... Yani Başbuğ Türkeş’in kızı... Başbuğ Alparslan Türkeş, Tansu Çiller'i nasıl uyarmış: Çiller, başbakan iken merhum Alparslan Türkeş'i arayıp, "Efendim size bir müjdem var; Amerikalılar Apo'yu bize teslim edecekmiş" diyor. Peki Türkeş ne demiş? "Sayın Başbakan, sakın ha! Sakın Apo'yu teslim almayın. Size onu astırmazlar. Teslim ederken de birtakım şartlar ileri sürerler. Bu şartları yerine getirmezseniz siyaseten sizi bitirirler. Getirirseniz zaten bitersiniz. Sakın teslim almayın!" Odada buz gibi bir hava esmiştir. Türkeş'e göre Apo'yu teslim almak onunla birlikte bütün problemlerini de teslim almak olacaktı... Sonra ne oldu? Ecevit teröristbaşını getiren başbakan olarak seçimlerde tarih yazdı ama tarih Alparslan Türkeş'i haklı çıkardı. Yaşananlar bunu göstermiyor mu?

ERDOĞAN KİME DİYOR?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan diyor ki, “Koltuğa oturmak, resmi plakalı bir araca binmek bir yöneticiyi devlet adamı yapmaz. Milletin adamı olmadan, milletin gönlüne girmeden, milletin takdirini, teveccühünü, duasını kazanmadan hakiki bir devlet adamı olunmaz.” Peki bu sözlerin muhatapları kimler?!.. -AK Parti'nin kapılarını halkın derdini dinlememek için kapalı tutanlar... -AK Parti'nin fabrika ayarlarında olan halk günlerini artık yapmayanlar... -AK Parti il başkanlıklarında halkla buluşmak için nöbetçi vekilliği ortadan kaldıranlar... -AK Partili belediye başkanları olarak belediyelerde halk meclisleri yapmaktan vazgeçenler... -AK Partili bürokrat olarak makam kapılarını halka kapalı tutanlar... -AK Partili vekiller olarak seçmeninden gelen telefonlara bakmaktan aciz olanlar... -Millete rezidanslardan bakıp kapalı otoparklardan kimseyi dinlememek için çıkanlar... -Makamlarını, mevkilerini kendi çıkarlarına alet etmek için uğraşanlar... Özetle... Valiler... Kaymakamlar... Bürokratlar... Vekiller... Bakanlar... İl, ilçe başkanları... Belediye başkanları... SİZE DİYOR SİZE! Bazılarınızı tenzih ediyoruz ama genel hava ortada... İşte son yaşanan gelişmeleri gördük... Nasıl da Erdoğan’ı aşağı çekiyorsunuz... Ders alır mısınız gördük ki çok zor!.. Bütün yükü Erdoğan’ın sırtına bindirmiş, bir eliniz balda, bir eliniz yağda değmesiniz keyfinize...

KİM NE DEDİ?

Luciano Spalletti, (İtalya Milli Takım Teknik Direktörü) İtalya'nın İsrail'e karşı oynadığı maç hakkında: "Böyle ülkelere karşı maç oynamaya zorlanmamız gerçekten üzücü. Rusya, UEFA ve FIFA tarafından bütün turnuvalardan men edildi ancak aynı şey Filistinlilere karşı soykırım yapan İsrail için yapamadı."

-Donald Trump (ABD Başkan adayı) "Cumhuriyetçi Parti sağduyunun partisi haline geldi. Sınırlara ihtiyacımız var. Adil seçimlere ihtiyacımız var. Erkeklerin kadın sporlarında oynamasını istemiyoruz. Ebeveyn izni olmadan transgender operasyonları istemiyoruz.. %99,9 sağduyudur.

-Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı) BM, İsrail'e karşı operasyonel gücünü sahaya yansıtmalıdır. Eğer yapamıyorsa, teklifim şudur; muhatap ülkeler gölge etmesinler, çekilsinler önümüzden, kapatsınlar gözlerini, görsünler Orta Doğu'nun nasıl huzura kavuştuğunu. Türk mü yaman, siyonist eşkiyalık mı yaman tüm dünya şahit olsun.

-Özgür Özel (CHP Genel Başkanı) Neden başladı Covid? 4 tane yoksul Çinli bir hayvan pazarında bir yarasa çorbasını 4'ü pişirdiler ve bir yerden yediler. Yarasa vahşi hayvan, onun yakalanıp çorbasının içilmesi gıda güvencesi açısından kabul edilebilecek bir şey değil.

-İbrahim Hacıosmanoğlu (TFF Başkanı) Önceki yönetim zamanında 4 milyon 680 bin 536 euro misafir ağırlamasına gitmiş! Cengiz Gökay Avrupa Şampiyonası’na katılıyor, kendi bilet parasını ödemek istiyor. Federasyon bir IBAN iletiyor. Sonra parayı attığı IBAN’ı kontrol ettiriyor, öyle bir IBAN yok. İlettikleri IBAN Kırklareli’de bir berberin IBAN’ıymış.

-Azmi Karamahmutoğlu (Zafer Partisi Sözcüsü) 'Bilinsin ki Anadolu ve Trakya coğrafyasında egemen güç olarak Türklük, bugüne değin kazandıklarını koruyabilecek kudrete sahiptir. Nasıl ki onu kazanacak kudreti var idi, onları koruyabilecek kudrete de sahiptir ve o kudret Türklük bilincinden ve gururundan kaynaklanmaktadır.'

-General Richard Clarke (ABD Özel Kuvvetler Komutanı) SİHA ve drone teknolojileri yüzünden artık biz de güvende değiliz. Oysa eskiden var olan hava üstünlüğümüzden dolayı yukarıya bakmadan karada harekata devam ederdik.

Etiketler