A+ A-
Yorum
10

Doğrusu Şudur

Yayın Tarihi: 10.10.2024 - 12:13

Çok partili siyasi hayata geçtiğimizden bu yana, yaşanan siyasi olayları, dönemin siyasetçilerini “yaşım yettiği” kadarı ile dikkatle izledim.
Daha önceki olayları, o dönemin siyasetçilerinin davranışlarını, çeşitli kaynaklardan okuyarak, bilge insanları dinleyerek öğrenmeye, ders çıkarmaya gayret ettim.
Açıkça söylüyorum ki AKP iktidarı gibi, kendilerini seçen milletine en ağır hakaretleri yapan, dini siyasete alet eden bir iktidar partisi görmedim!
AKP üst yönetimi, korkak-mertlikten nasibini almamış-kendilerini savunmaktan aciz-devlet güçlerini ve makamlarını şahsi emelleri için kullanankorumaları olmadan sokağa çıkamayanların çoğunlukta olduğu kişilerden oluşmuştur.
Başta AKP Genel Başkanı olmak üzere AKP’li bakanlara Türk milleti adına net sorular soruyoruz ve yanıt bekliyoruz.
Yanıt gelmiyor mu? Tabii ki geliyor ama, cumhuriyet savcılığından!
AKP iktidarına, soruyoruz;
Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü sitesinde yazdığına göre 2003-2023 yılları arasında (20 Yılda) Türk milleti, devletine yani AKP’ye 4 TRİLYON DOLAR vergi verdi.
Türk milleti, 1923-2002 arasında 756 milyar dolar vergi vermişti!
79 yılda 756 milyar dolar, 20 yılda 4 trilyon dolar. 5,3 KAT FAZLA!
AKP’nin Zulüm Dönemi-Reklam Arası dediği dönemde, 756 milyar dolarla, Osmanlı’nın borçları ödenmiş, iki dünya savaşı yaşanmış ve ülke baştan aşağı barajlarla, fabrikalarla, petrol-demir çelik tesisleri, sanayi bölgeleri, okullarla, yollarla döşenmiş.
AKP, 20 yılda Cumhuriyetin yaptığı tüm fab- rikalarını 62 milyar dolara sattı.
AKP’ye, sen hangi eserleri yaptın diye sorunca, “Kör müsün? İşte otoyollar, köprüler, alt-üst geçitler, havaalanları” der. Demesine der de, Türk milletinin önümüzdeki 25-30 yılını da gasbederek, bizleri borçlandırarak, 1’e yapılacak işi, 5’e-10’a yaptırarak, soygun dönemini devam ettirmek istediğini söylemez...
Soruyoruz; Türk milletinin sana verdiği, her kuruşu helal 4 trilyon dolarımızı ne yaptın? Ne yaptın da Merkez Bankamızın kasasının dibini deldin?
Normal demokratik düzende, milletinden belli bir süre için yetki alan siyasetçiler, halkının karşısına çıkarlar ve hesap verirler! Tabii milletin parasını çalmayanlar!
Doğrusu nedir diye sorarsanız; İstedikleri televizyon canlı yayınında, karşımıza çıkıp, karşılıklı fikir tartışması yapmaktır. Tabii ki, geçmişinden emin, geleceğinden korkusu olmayanlar için! Çakma delikanlılar için ise kaçmak, kaçmak, kaçmak...
Sağlık ve başarı dileklerimle...

Etiketler
AKP