SON DAKİKA
SON DAKİKA


1 Puan İyi Puan
16.01.2022

Öncelikle Süper Lig’in en saygılı, en efendi, en başarılı futbolcularından Ahmet Çalık kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine baş sağlığı diliyoruz.

Maça gelecek olursak Sivasspor, bu ligin en önemli takımlarından biri olduğu gibi, Sivas da en zor deplasmanlardan biridir. Nitekim bugün de böyle oldu. İlk 15-20 dakikada etkili olan takım Sivasspor’du. 20.dakikada Uğurcan’ın çok büyük hatasını iyi değerlendiren Sivaspor, 1-0 öne geçti. Neyse ki Abdülkadir Ömür imdada yetişti ve durumu 1-1’e getirdi. İlk yarı boyunca iki takımın da ana prensibi birbirlerini oynatmama üzerine idi. İki takım da bu konuda başarılı oldu. Pozisyonu az, mücadelesi çok bir maç ortaya çıktı. Saha ve hava koşulları da bunu gerektiriyordu. Nitekim sadece mücadeleyle ilk yarı geçti.

İkinci yarı hava şartları daha da zorlaşınca mücadele de zorlaştı. İki takımın da birer pozisyon dışında önemli bir atak geliştiremedi. Ancak mücadelenin öne çıkacağı böyle müsabakalarda, mücadele eden takımlar puan alır. Geçmişte de böyle oldu. Bu şartlarda Trabzonspor 2 puan kaybetmedi, bana göre 1 puan kazandı. Bunun yanı sıra Nwakaeme’nin olmayışı, Vişça ve Yusuf’un böyle bir sahada ilk maçına çıkmaları da hem kendileri hem de Trabzonspor adına şanssızlıktı. Ancak Yusuf tek başına getirdiği bir pozisyonda takımı öne geçirebilirdi. Sivassporlu Camara topu çizgiden çıkararak mutlak bir golü önledi.

Abdülkadir Ömür sakatlıktan dolayı çıkmadıysa bana göre erken bir değişiklik oldu. Ayrıca uzun süredir oynamayan Yunus Mallı’nın böyle kritik bir maçta hele hele böyle sahada oyuna alınması da bana göre yanlıştı.

Trabzonspor bu tür müsabakaları oynayacaktır. Bugünkü mücadele gücünü yansıtırsa belki 2-3 maçta puan kaybı yaşar. Trabzonspor dönem dönem iyi oynamasa da inanılmaz bir mücadele örneği gösteriyor. Bu takım bu kadroyla bu mücadeleyi ortaya koyduğu sürece zaten şampiyonluğun en büyük favorisi iken, şampiyon olmaması mucize olur. Trabzonspor’da takım dayanışması öne çıkıyor. Bundan sonra bize gerekli olan da takım dayanışmasıdır. Fırtına, yenilmeden devam ettiği sürece ligin bitmesine çok fazla kalmadan şampiyonluğunu ilan edebilir. Bu arada Hakem Mete Kalkavan bugüne kadar izlediğim en iyi maçını yönetti. Hatasıza yakın bir maç yönetti. Bu karda kışta bu maçı yönetmek çok kolay değildi. Tek hatası Abdullah Avcı’ya sarı yerine kırmızı kart vermesi oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap