SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çok farklı iki devre
19.12.2021

Trabzonspor dün oynadığı Hatayspor maçının ilk yarısında mükemmeldi. Hatayspor gibi hücum gücü yüksek bir rakibe ne atak şansı ne de pozisyon verdi. İlk 45 dakikada Hatayspor’un pas yapmakta bile zorlandığını gördük. Bu durum Trabzonspor’un baskısının ve oyununun ne denli güçlü olduğu gösteriyor. Müsabakanın ilk yarısı, takımların antrenmanlarda zaman zaman tek kale hücum çalışması gibiydi. Trabzonspor oynarken, Hatayspor’u da oynatmamaya çalışıyordu. Dikkat çekenler sadece bunlar değildi tabi. İki gol, çok net iki pozisyon, rakibe inanılmaz baskı ve çok arzulu pas yapma anlayışı Trabzonspor’da öne çıkan detaylardandı. Bu ilk yarıdaki Trabzonspor, hem tartışmasız lider hem şampiyon olacağının görüntüsü verdi. Bu sezonun en iyi 45 dakikasıydı.

Ancak ikinci yarıda aynı şeyleri söyleyemeyeceğiz. Trabzonspor ilk yarıda çok iyi olduğu için ikinci yarı için böyle yazma durumunda kaldık. Zira 46 ve 47’nci dakikalarda Hatayspor’un çok net iki pozisyonu, daha sonra da oyunda kurduğu denge, zaman zaman da Trabzonspor’u zorda bırakan futbolu vardı. Aslında ikinci yarıda da Trabzonspor iyiydi. Yine pozisyonlar buldu, iyi oynadı. Trabzonspor bu isteğini, arzusunu ve bu oyun anlayışını devam ettirdiği sürece bu ligde rakipsiz yoluna devam eder ancak alınan sonuçlarla biraz rahatlama oldu mu hemen faturayı keserler. Dolayısıyla uzun yıllar şampiyonluk bekleyen bu takım, bu kadroyla bu işi göreceğine herkesi inandırmaya başladı. Özellikle ilk yarıdaki futbol, bütün Trabzonspor taraftarlarının yüreğine su serpmiştir, şampiyonluk inancını pekiştirmiştir. Ve artık bu yoldan dönüşü olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır. Düşünün ligin üçüncü sırasındaki takımla oynuyorsunuz, ilk yarı boyunca kalenize top gelmiyor. Rakip sadece sizi bekliyor, karşı atak şansı bile bulamıyor. Herhalde bunun futboldaki tarifi; ‘tartışmasız lider’, ‘tartışmasız şampiyonluk’ olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap