SON DAKİKA
SON DAKİKA


Özgüvene evet rahatlığa hayır
12.12.2021

Daha önceki yazılarımda Trabzonspor’un bu puan farkından sonra artık rakibi ‘kendisidir’ demiştim. Bugünleri yaşamış ve görmüş biri olarak bu kanıya varmıştım. Nitekim de bugün bunu net olarak gördük. Bir hafta evvel 9 kişi kalmış Kayserispor’a yenilen Antalyaspor karşısında hiçbir varlık gösteremedik. Trabzonsporlu oyuncular, oyuna aşırı şekilde rehavetle başladılar. Ve ilk 20 dakikada sahada tamamen Antalyaspor vardı. Kazandığımız golle beraber ilk yarı dengeyi sağladık. Ancak yine de ilk yarı boyunca Antalyaspor’un daha net pozisyonları vardı. Gerek ilk yarı, gerek ikinci yarı Antalyaspor bizden daha üstündü. Trabzonsporlu oyuncuların bu kadar aşırı şekilde rahat oynamalarına anlam veremedim. Bunun sebebi araştırılmalı ve bir an önce tedbir alınmalı.

Yoksa puan farkına güvenerek yolumuza devam edersek, ileride büyük sıkıntılar yaşarız. Trabzonspor’da Abdulkadir Ömür’ün ne kadar önemli bir oyuncu olduğu bu akşam net bir şekilde görüldü. Ömür tek eksik değil, çok eksiktir. Ayrıca Nwakaeme’nin sakatlanması da bizi etkiledi. Nwakaeme de bu takımın en önemli oyuncularından biridir. Ancak Trabzonspor’da devre arası alternatif oyuncuları arttırmak zorundadır. Bana göre Abdullah Avcı, Antalya maçına Siopis’le başlamalıydı. Son haftaların en başarılı oyuncularından birinin yedek soyunması mağlubiyette önemli bir etken oldu. Sakatlıktan yeni çıkmış Bakasetas hazır değildi. Bakasetas iç sahada ilk 11’e dönmeliydi. Sağ tarafın çok başarılı oyuncusu Peres, sol kenarda verimli olamadı. İki sezondur sağ bekten sol bek yaratıyoruz.

Şampiyonluğa oynayan, puan olarak rakiplerinden avantajlı konumda olan bir takımın çakma bek oynatması bana göre doğru değildi. Ancak bütün bunlardan sonra Antalyaspor maçı bitmiştir. Yenilmezlik baskısı da ortadan kalkmıştır. Trabzonspor derhal toparlanıp Hatay, Altay ve Başakşehir maçlarını kazanarak avantajını korumalı ve devre arası da 4-5 oyuncuyu gönderip yerlerine direkt oynayabilecek oyuncularla takviye yapmalıdır. Bir galibiyetle yaz gelmediği gibi bir mağlubiyetle de kış gelmez. Trabzonspor bu sezon şampiyon olacaktır. Her şeye rağmen tam kadrolu bir Trabzonspor Antalyaspor’a kaybetmezdi. Bu mağlubiyeti de nazar boncuğu olarak algılamalıyız, yolumuza emin adımlarla devam etmeliyiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap