SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şampiyondan bu kadar
7.05.2022

Geçen hafta 38 yıl sonra (resmi olarak) şampiyonluğu yakalayan Trabzonspor, tabi ki haftayı çok yoğun geçirmiştir. Kutlamalar, törenler, ziyaretler, tebrikler, Ramazan Bayramı derken bu maça gereği gibi hazırlanılamadı. Rehavet içerisinde hazırlandığı bir gerçektir. Sahaya çıkan 11’den de bunu anlamak mümkündür. Yedek ve genç oyuncularla kurulu bir takımla maça başlayan Trabzonspor, bu kadro ile de Hatayspor’u yenebilecek durumda olduğunu gösterdi. Yedek ve genç oyuncuların istekli, arzulu, tempolu oyununa Hatayspor da cevap verince sezon sonu ve oyuncuların yorgun olmasına rağmen iyi bir maç ortaya çıktı.

Kabul etmek lazım ki hedefine ulaşmış bir takım ile hedefsiz kalan bir takımın maçı ancak bu kadar zevk verebilirdi. Trabzonspor açısından bu maçlar kalacak ve gidecek oyunculara verilecek ücretlere örnek teşkil edecektir. Bu durumdan dolayı Trabzonspor, bu kadrodan ayrılması gereken oyuncuları yavaş yavaş tespit edip 2 maç sonunda gereğini yapmalıdır. Şampiyon kadrodan, şampiyon kadrolar çıkarmanın hesabı yapılmalıdır. Geri kalan 2 lig 2 kupa maçı, hem kulüp hem de futbolcular için iyi bir şanstır. Her iki taraf da bunu iyi değerlendirmelidir.

Trabzonspor, geri kalan maçları genç oyuncuları değerlendirerek geçirmeli. Ve sezon sonu gelecek yılın kadrosunu yaparken bu maçları da göz önüne almalıdır diye düşünüyorum. Artık bu saatten sonra hedef Türkiye Kupası.

Şunu da söylemek gerekir ki Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonsporluların analarının ak sütü gibi helal şampiyonluğuna dil uzatmıştır. Bu onun ayıbı olarak tarihe geçecektir. Ve Ali Koç gelecek şampiyonluklardan umudunu kesmiş ki TFF’den eski şampiyonluklarını istiyor. Ali Koç senin şampiyonluk alacağın yok, şampiyonluk borcun var. 2010-2011 şampiyonluğunu senden alacağız.

       

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap