SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tarihi başlangıç süper sonuç
17.08.2021

Trabzonspor, Süper Lig tarihinde kendi adına en iyi skoru elde ederek lige başladı. Trabzonspor için iyi başlamak özellikle de deplasmanda galibiyetle başlamak çok önemliydi. Takım da bu bunun bilincinde oyuna çok iyi başladı. Adeta ilk 30 dakikada Malatyaspor oyunda yoktu dersek yerinde bir ifade olur. Zaten 30’uncu dakikada skor 3-0 oldu. Süre olarak bitmese bile o dakikada hem Malatya adına hem Trabzon adına müsabakanın bittiğini düşünüyorum. Çünkü ilk yarı sezon ortasındaki müsabakalar gibi oynandı. İkinci yarı da sezon başı müsabakaları gibi oynandı. Neyi anlatmak istiyoruz? İlk yarı tempolu, mücadeleci, golleri ve skoru arttırmak isteyen Trabzonspor, çok ciddi oynayan Trabzonspor, son bölümde de rölantide oynayan bir Trabzonspor’dan bahsediyoruz. Trabzonspor için forvetten başlamanın bir manası yok. Çünkü daha önce de gerek hazırlık maçlarında gerek Avrupa maçlarında olsun bu takımın her maçta gol bulacağını, çok pozisyona girebileceğini hep söyledik. Özellikle ön üçlüde sadece Nwakaeme sabit kaldı, Djaniny ve Gervinho ise sürekli değişerek oynadılar. Gervinho bazen ortaya, Djaniny de kenara geçti. Nitekim Gervinho, sağ kenardan gol attı, sol kenardan da gol attırdı. Bu Trabzonspor için önemli bir avantaj. Zaten bundan dolayı da her maçta gol atacağımızı söyledik.


Bunun aksi olarak hep yazdık, Trabzonspor’un savunması SOS veriyor diye. Bugün de gol yedik. Hatta goller yedik. İmdadımıza oyuncular değil VAR yetişti. Trabzonspor, bu orta saha ve hücum kabiliyetiyle savunmaya takviye yaparsa çok zorlu geçebilecek (ilk haftadan belli oldu) bu ligde şampiyon adayı olabilir.


Bu sene lig bana göre çok zor, her zaman ki gibi çok zor geçecek ancak ben bu yıl Anadolu takımlarının çok güçlü performans göstereceğini düşünmüyorum. Alanyaspor ve Sivasspor, Konyaspor ve Adana Demirspor dışında diğer takımların 4 büyük takıma zorluk çıkarabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca bu sene geçmiş yıllarda zaman zaman olduğu gibi 4 takımdan birbirine üstünlük sağlayan takımın şampiyon olabileceğini düşünüyorum. Daha önce de dediğim gibi Trabzonspor, orta sahayı hücumu bırakıp kesinlikle savunmaya takviye yapmalı.


Bugün de bana göre öne çıkan oyuncu Bakasetas oldu. Trabzonspor, Yunan oyunculara daha fazla dikkat etmeli. Transferde bunları öncelik almalı. Hem mesafe olarak yakın olması hem anlayışları hem de aynı coğrafyanın insanları olduğu için bunun bize büyük avantajı olabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap