SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Lideri Yenip Lider Oldu
18.10.2021

Dün akşam son yılların en kalitesiz Trabzonspor-Fenerbahçe maçını izledik. Bir tarafta lider Fenerbahçe, diğer tarafta liderliği eline geçirmek isteyen Trabzonspor vardı. Ancak sahada ne mücadele ne futbol vardı. Ülkenin en pahalı dört takımından iki takımı ve futbolcuları, futbol adına ortaya hiçbir şey koymadılar. Oysa aynı gün Almanya Ligi’nden Bayern Münih’in, bir gün önce Premier Lig’de Liverpool’un maçlarını izledikten sonra liderliğe aday takımın maçını dört gözle bekliyorduk. Ancak bu gerçekleşmedi. Gerçekleşen tek şey Trabzonspor’un liderliği oldu.

İki takım da oyuna kontrollü başladı. Ancak Trabzonspor 1’inci dakikada çok net bir pozisyondan yararlanamayınca arkasından üçüncü dakikada 1-0 mağlup duruma düştü.

Ne acıdır ki bu iki takımın oynadığı maçta, baştan sona kadar pek net pozisyon göremedik. Sadece az önce belirttiğim gibi 1’inci dakikada kaçan, 3’üncü dakikada ise gol olan pozisyonlar vardı.

Trabzonspor, iki golün birini frikikten, diğerini penaltıdan buldu. 10 kişi oynayan Fenerbahçe’ye karşı oyun üstünlüğünü, 80’inci dakikaya kadar da skor üstünlüğü yoktu. Fenerbahçe 10 kişi ile direnirken, Trabzonspor geride pas yaparak rakibi açmak istedi. Oysa zaten Fenerbahçe çıkmıyordu. Burada oyuna değil, oyunculara müdahale etmek gerekirdi. Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra Trabzonspor’un Cornelius’u oyuna alıp, önde iki forveti düşünmeliydi. Abdullah Avcı, bunu yapmadı. Tam aksine sahada hiçbir şey yapmayan Gervinho’yu ne hikmetse 60-70 dakika sahada tuttu. Oysa Gervinho ilk 11’de oynatılmamalıydı.

Trabzonspor, liderliği elde etmiş olabilir. Bu kadronun sadece liderliği değil, şampiyonluğu da yakalaması gerekir. Bütün takımların kötü sezon geçirdiği ligde, Trabzonspor önemli şansa sahiptir. Bunu iyi değerlendirmeli. Bu kadro, 10 kişi kalmış, sadece direnç gösteren, gol yememeyi düşünen Fenerbahçe’ye karşı çok daha etkili bir oyun oynamalıydı. Müsabakanın biraz da kaderini hakem Ali Şansalan belirledi. Kim’in gördüğü ilk sarı kart bana göre yanlış, ikincisi doğruydu. Ve iki üç pozisyonda Trabzonsporlu oyunculara kart göstermesi gerekirken göstermedi. Biz bunu yazarken aynı hakemin takımları değiştirdiğimiz zaman vereceği kararı kabulleniyorsak, hakemin de iyi maç yönettiğini kabul etmemiz gerek. Trabzonspor, dün akşam iki takımın kötü oynadığı maçta rakibin 10 kişi kalmasını değerlendirerek liderliği ele geçirdi. Az önce söylediğim gibi, bu Trabzonspor’u kesmez. Böyle bir ligde hem daha iyi oynamalı hem de şampiyon olmalıdır. Dün akşam anılarda kalan sadece bir Fenerbahçe galibiyet ve onun getirdiği liderliktir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap