SON DAKİKA
SON DAKİKA


Üç eksikle değil çok eksikle 3 puan
24.10.2021

Futbolun matematiği başkadır. Trabzonspor, üç as oyuncusundan yoksun çıktığı müsabakada tabi ki 8 kişi oynamadı. 11’e 11 oynadı. Ancak bu üç oyuncu, takım için yüzde 50’nin üzerinde bir orana sahip. Bundan dolayı futbolun matematiği düz mantık değildir. Trabzonspor’un bu oyuncularsız ne duruma düşeceğini hep beraber gördük. Trabzonspor taraftarına, camiasına, basınına, ‘Trabzonspor’un hangi oyuncusu eksilmesin’ diye sorulsa ilk sırada Bakasetas, ikinci sırada Nwakaeme derler. Peres de kendisine üst sıralarda yer bulur. Hal böyleyken bu oyuncularsız da maç kazanmak şampiyonluk yolunda önemlidir. Ancak unutmamak gerekir bana göre Göztepe bu ligin en zayıf, en yetersiz takımlarından biridir. Hatta en kötü forvetine sahip takımlardan biridir. Aynı zamanda oynadığı tüm maçlarda gol yemiştir.

Her ne kadar 3 as futbolcumuz olmasa da lider bir takıma şampiyonluğa oynayacak bir takıma özellikle ilk yarıdaki oyun hiç yakışmadı. Çok yetersiz Göztepe takımına karşı, 4-5 tane pozisyon verdik. Bereket ki Abdullah Avcı, Siopis’i oyuna alarak değişiklik yaptı. Siopis de maçın gidişatını değiştirdi. İlk yarı ile ikinci yarı arasındaki farkı bir oyuncu değiştiremez. Ancak şu bir gerçek ki Siopis girdikten sonra Trabzonspor başka bir kimliğe büründü. Daha fazla topa sahip oldu, daha derli toplu oynadı. Bütün bunlara rağmen Trabzonspor’un 3 as oyuncudan yoksun hali, ümit vermemiştir. Kadronun yetersizliğini ortaya çıkarmıştır. İleriki maçlarda bu sakatlıklar başka oyunculara da sıçrarsa bu sıkıntılar kaçınılmaz olur. Trabzonspor, dün akşam üç oyuncusunun ne kadar değerli olduğunu görmüştür. Ancak şampiyonluğa oynayacak 22 kişinin kadrosunun alternatifli olması gerekmektedir. Trabzonspor, ilk devreyi bu şekilde devam ettirirse, yani bu başarılı tabloyu sürdürürse kadro yapılanmasına gitmelidir. Böyle bir zamanda büyük paralara mal olan Yunus Mallı’dan faydalanmayacaksak ne zaman faydalanacağız? Bunu da o transferi gerçekleştirenlere sormak lazım. Trabzonspor, eksik oyuncularına rağmen eksik puan almamıştır, eksi puan almıştır. Abdullah Avcı olayı bu taraftan da değerlendirmelidir. Kritik haftalar başlıyor. Trabzonspor, daha çok alternatifli bir takım olmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap