SON DAKİKA
SON DAKİKA


Divan ve denetleme görev başına
22.02.2024

TRABZONSPOR’DA yeni yapılacak divan başkanlık seçimi bize gösterdi ki divan başkanlığı çok önemli bir mevki. Şimdiye kadar üç isim başkanlık için adaylığını açıkladı. Bizim için her adayın ayrı değeri vardır. Hayrettin Hacısalihoğlu, Emin Kahraman ve Mahmut Ören gibi kıymetli isimler bu görev için adaylıkları açıkladılar. Başkanlık bakamına gelecek arkadaşlarımızın oturmaması gerekiyor. Yapacakları çalışmalar ve projelerle birlikte Trabzonspor’a önemli katkılar sunması gerekiyor. Şuana kadar 3 arkadaşımızda adaylıkları açıkladılar ancak hiçbiri tam anlamıyla projeleri bizlere sunmadı.  Daha önceki divan kurulu bence görevi yerine getirmedi. Divan kurulunda yer alan denetleme kurulu Trabzonspor Başkanını ve yönetimi denetleyemedi.  Borç aldı başını gitti. Ekonomisi yanlış yönetilen Trabzonspor’a bu gidişata dur diyen olmadı.  Bugün gelinen noktada ne kadar yönetimlerin suçu varsa o kadarda divan kurulunun suçu var.

Kulübün kurumsallaşması gerekirdi. Tahminen 20 yıl önce Atay Aktuğ’un kurumsallaşma adına sunduğu öneriyi uygulayan olmadı. Şimdi 20 yıl sonra kulüp borçlarından dolayı sürekli rahatsız ediliyor. Bundan dolayı Trabzonspor’un ekonomik açıdan geleceğini iyi görmüyorum.  Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi milyon Eurolar ödenerek alınan oyuncular ya fesih ile gönderiliyor ya da çok cüzi miktarlara takımdan yollanıyor.  Teknik adamlar her oyuncunun en iyisi isterler ancak bunun kulübe faturasını hesaba katmazlar. Buda divan kurulunun görevidir.  Divan ve denetleme kurulu görevini yerine getirirse bu tarz durumlar yaşanmaz. Başkanların değişmesi yetmez kurulların ve yönetim kurulu üyelerinde değişmesi gerekiyor. Ancak Trabzonspor’un ekonomisi bu sağlıklı yapılarla düzelebilir. Buradaki en temel nokta sağlıklı bir değişim olması gerekiyor. Divan başkanlığı oldu bittiye getirilecek bir makam değildir. En önemli unsurda ahbap çavuş ilişkilerinden ziyade hak edenlerin göreve gelmesidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap