SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sosyal Medyadan Sızan Tehlike
21.07.2021

Yazmak özgürlüktür düşüncesi altında sahiplendiğim bu köşede artık kendimi daha özgür hissediyorum. Hekim kimliğimle benden beklenen sağlıkla ilgili yazılar iken ben bu algıyı özgür düşüncemle yıktım. Hekim gözü ile etrafıma bakmak , eleştirmek , yorum yapmak vatandaşa kendimizi anlatmak empati yaptırıp sempati kazanmaktı amacım. Sağlıkla ilgili her türlü bilgi ne de olsa google amcada da fazlasıyla mevcuttu.

İşte  iyi bir sosyal medya kullanıcısı olarak yine bir hekim kimliğimle yorum ve naçizane bir de eleştiri yapacağım. İnstagramda  paylaşılan reels videolar dikkatimi çekti. İçerikleri – izlenme sayıları ve birde aldığı  beğeniler . Tik-tok adı altında  filtrelenmiş  hiç bir öğreticiliği olmayan komik bile sayılmayan tamamen görüntü kirliliği  veren videolar. Bu videoların amacı ne diye düşünüyorum, beklentileri ne  ya da  100 binin üzerinde izlenilen bu videolardan izleyenlerin öğrendiği ne? Ve yine instagram kullanıcıların yaş grubunu düşününce üretken olması gereken bu insanların ne çok boş vakitlerinin olduğunu görmek üzüyor beni. Düşünmeden edemiyorum  herkes instagramı kullanarak kendine çıkış noktası mı arıyor ,sanal bir dünyanın içinde saatlerce mutlu olmaya çalışırken gerçek hayatta onları neler bekliyor , üretici olmak yerine bir zaman kaybı yaratılan ortamların esiri olmak bizi ülke olarak nereye sürüklüyor?

Sevgili gençler bir gerçeğimiz var bizim gülmek eğlenmekten öte yeteneklerimizi keşfedip  sosyal medya ortamını size ve sizi takip edenlere öğretici yönde kullansanız nasıl olur? Her grubun bir takipçi kitlesi vardır, herkes sanat müziği sevecek diye bir kural yoktur. İşte bu benzetmeden yola çıkarak kimsenin keyfine laf söyleme hakkım da olmayabilir. Dedim ya sadece naçizane bir eleştiri toplumsal değerlerimizi, ahlaki yapımızı,  inançlarımızı kaybetmeme adına tehlikeli gördüğüm bir mecranın eleştirisi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap