SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bayraktar TB2'yi neredeyse birebir kopyaladılar!

Bayraktar TB2'yi neredeyse birebir kopyaladılar!

02 Nisan 2023 Pazar - 11:35




Türkiye'nin insansız hava araçlarına karşı çare arayan Yunanistan, İsrail'den Spike-NLOS füze sistemi satın aldı. Bir pistte havalanan drone görüntüsü ise, fazlasıyla tanıdık.





Türkiye'deki tarihi depremler ve Larissa yakınlarında gerçekleşen tren kazası, birkaç ay önce kırılmanın eşiğindeki Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açtı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın ardından Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da hafta içinde deprem bölgesini ziyaret edecek.

Kathimerini gazetesi, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetini kabul eden Panagiotopoulos'un Türkiye seyahatini 'beklenmedik' olarak niteliyor. 4 Nisan Salı günü Türkiye'ye uçacak Yunan Bakan, Türk mevkidaşı Akar'la birlikte depremin yerle bir ettiği Hatay'ı gezecek. Kathimerini ayrıca, bakanların buluşmasını görüş alışveriş sürecini canlı tutmak ve mevcut olumlu havayı mümkün olan en uzun vadeye uzatma girişimi olarak da yorumladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Dendias'ın gelecek hafta Brüksel'deki NATO toplantısında bir araya gelme ihtimalinden söz eden gazete, seçime giden her iki ülkenin de herhangi bir anlaşmaya varmasının beklenmediğini ancak temasların sürdüğünü yazdı.

ANLAŞMA İMZALANDI

Türk ve Yunan bakanların randevusunu aktaran haberin devamında ise, Yunanistan'ın İsrail'den satın alacağı Spike-NLOS füze sistemi için imzaların atıldığı belirtildi. İki yıldır İsrail'den sistemi almak için müzakere yürüten Atina yönetimi, sonunda 350 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.


Uzun menzilli füze sistemi Spike-NLOS, Yunan ordusu tarafından kara, deniz ve hava kuvvetlerinde kullanılacak. Kathimerini, Apache helikopterlerinin de İsrail füzesi kullanacağını ayrıca bazı savaş gemilerine de Spike-NLOS konuşlandırılacağını bildirdi.

İsrail'in başlangıçta bir tanksavar füzesi olarak geliştirdiği Spike-NLOS, gemilerden, savaş araçlarından ve hatta helikopterlerden ateşlenebilen Çok Amaçlı Elektro Optik Füze Sistemine dönüştü. Rafael firması tarafından üretilen sistem, 32 kilometre menzilli. 25 km'yi aşan uzun saldırı mesafesine sahip füze, İsrail kaynaklı kaynaklarına göre ise zorlu hava koşullarında bile termal sensörlerin yardımı ile ​32 kilometreye kadar ulaşıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap