SON DAKİKA



Haber > Dünya > BM, Kırım’ın Rusya tarafından askerileştirilmesine karşı çıktı

BM, Kırım’ın Rusya tarafından askerileştirilmesine karşı çıktı

10 Aralık 2019 Salı - 11:55




BM, Rusya Federasyonu ile işgal edilen Kırım arasında, Kerç Köprüsünün kurulmasını ve Rus politikacılarının Kırım’ı ziyaret etmelerini de kınadığını bildirdi ve Kırım’ın Rusya tarafından askerileştirilmesine karşı çıktı





Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 9 Aralık 2019 tarihinde, “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol kentinde (Ukrayna), Karadeniz ve Azak denizlerinde silahlandırma sorunu” başlıklı karar taslağını kabul etti. 

Karar taslağının oluşturulmasına 39 ülke katılım gösterdi. Kurulun 63 üye ülkesi kararı destekledi, 19 ülke ise karşı çıktı. 

Kararın temel maddelerinden birisi “Rusya’ya Kırım’dan ordusunu geri çekme ve Kırım’ı serbest bırakma çağrısı.” olarak belirlendi. 

Ayrıca belgede, Karadeniz, Azak Denizi ve Kerç Boğazı Bölgelerinde Rusya’nın silahlandırma (askerileştirme, militarize etme) hareketlerine BM Genel Kurulu tarafından tepki verildi.

BM, Rusya Federasyonu ile işgal edilen Kırım arasında, Kerç Köprüsünün kurulmasını ve Rus politikacılarının Kırım’ı ziyaret etmelerini de kınadığını bildirdi.


Kararı destekleyen ülkeler arasında ABD, Kanada, Almanya, Fransa, Türkiye, İtalya’nın aralarında bulunduğu diğer ülkeler vardı. Çin, Sırbistan, Beyaz Rusya, Kırgızistan ve diğer ülkelerin aralarında bulunduğu ülkeler ise karara karşı çıktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap