SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bulgaristan'da Müslüman-Türk Basını paneli düzenlendi

Bulgaristan'da Müslüman-Türk Basını paneli düzenlendi

19 Aralık 2019 Perşembe - 13:53




Bulgaristan'da Müslümanlar Dergisi’nin yayın hayatına başlamasının 30.yıldönümü dolayısıyla “Bulgaristan'da Müslüman-Türk Basını” paneli düzenlendi





Bulgaristan Kırcaali'de yayınlanan Müslümanlar Dergisi’nin yayın hayatına başlamasının 30.yıldönümü ve 300.sayısı münasebetiyle 16 Aralık 2019 Pazartesi günü bir programı düzenlendi.

Başkent Sofya’daki Krakra Sokağı No:11 adresinde bulunan Mimarlar Evi’nde düzenlenen panelin konusu “Bulgaristan'da Müslüman-Türk Basını” idi.

Kırcaali haberden L. Çauşeva'nın haberine göre programa katılan resmi konuklar arasında Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Başmüftü Yardımcıları Ahmet Hasanov, Birali Birali ve Murat Pingov, ülke genelinden bölge müftüleri, Başmüftlük görevlileri, gazeteciler, toplumun kanaat önderleri ve başka konuklar yer aldılar.

Ülkemizde çıkan çeşitli süreli yayınların tarihçesi ve gelişimi anlatılarak Bulgaristan'da Müslüman-Türk Basını konusu etraflıca ele alındı. Panel katılımcıları her gün karşılaştıkları zorlukları vurguladılar.

Başmüftülük tarafından düzenlenen jübile programı, derginin gelişimine katkıda bulunanların ödüllendirildiği Müslümanlar Dergisi’nin 30. Yıldönümü Ödülleri töreni ile sona erdi. Yıldönümü plaketi ile ödüllendirilenler arasında Müslüman Dergisi’nin yazarlarının yanı sıra, uzun yıllar din hizmetleri yürüten bazı Başmüftülük görevlileri bulunuyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap