SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akçaabat siyaseti

Akçaabat siyaseti

31 Ocak 2015 Cumartesi - 11:22








Akçaabat, Trabzon'un Ortahisar'dan sonra en büyük ilçesi. Siyasi partiler ilk sıra milletvekili adaylarını bu ilçeden yapmak için çaba harcarlar. Hatta bu ilçede siyaset öyle hızlı ki Akçaabat siyasetinde dengeler sabahtan akşama değişir. AK Parti kurulduğunda partiye üye yapılması için o dönem birçok insanın kapısı çalınmış fakat 'hayır' cevabı alınmıştı. Merhum Mustafa Cumur'un ilçe başkanlığı ile AK Parti Akçaabat'ta iyi bir hava yakalamıştı. Cumhur meclise gitti, ilçeye yönelik önemli hizmetler yaptı. 2011 genel seçimlerinde son dakikaya kadar listedeydi. Fakat hiç kimsenin şans dahi vermediği Aydın Bıyıklıoğlu listede kendisini buldu. Şimdilerde ise Akçaabat'ta birçok isim milletvekilliği adaylığı için konuşuluyor. Akçaabatlılar şu ismi istemiyor, bu ismi istiyor söylemlerini bu ilçeden yetişen ve milletvekili adaylığı için lanse edilenlere saygısızlık olarak yorumluyorum. Acaba Akçaabat kendi yetiştirdiği değerleri gerçekten istemiyor mu? Siyasetle uğraşan birçok Akçaabatlı dostumu aradım, "Mutluluk duyarız" cevabını aldım. Burada anılan Abdulkadir Uraloğlu, Mustafa Uzun, İrfan Neziroğlu ve Adnan Günnar Akçaabat'ın yetiştirdiği önemli değerler. Bu değerleri sırf birilerine şirin gözükmek adına yıpratmaya çalışmak doğru olmasa gerek.

O İSİMLER MASADA

7 Haziran'da Trabzon'dan milletvekili adayı olmak için istifa etmeyi düşünen önemli bürokratların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasında olduğu ifade ediliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bürokratlardan istifa edecek olan isimleri masaya yatırdıkları söyleniyor. Bunlardan Trabzon için 3 isim ön plana çıkıyor. Peki Trabzon için kimler bu masada? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok tuttuğu Meclis Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İzmir Karayolları Bölge Müdürü Abdullah Uraloğlu, DSİ Konya İl Müdürü Mustafa Uzun, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan Cumhurbaşkanı'nın masasında duran isimler. Bu isimlerden en az ikisinin (Mehmet Atalay, Dr. İrfan Neziroğlu) listede olduğu iddia ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap