SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP’liler fena bastırdı: Erdoğan’dan müthiş sürpriz “U” dönüşü geldi!

AKP’liler fena bastırdı: Erdoğan’dan müthiş sürpriz “U” dönüşü geldi!

20 Nisan 2022 Çarşamba - 11:27




Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyelilerin geri gönderileceğine yönelik sürpriz bir açıklama yaparken neden böyle bir “u” dönüşü yaptığını gazeteci Can Ataklı açıkladı.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli sebeplerden dolayı Suriyelilerin ülkelerine dönmelerine sıcak bakmazken dün sürpriz bir şekilde “geri dönüş” açıklaması yaptı. Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı da bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden böyle sert bir söylem değiştirdiğini köşesinde yazdı.

Can Ataklı daha önce Erdoğan’ın Suriyelileri ülkelerine gönderme konusunda neden isteksiz olduğunu şu sözlerle anlattı:

Birincisi bu sığınmacıları batıya karşı koz olarak kullanabiliyor ve hem istediği zaman para alabiliyor hem de bazı tavizler koparabiliyor.

İkincisi bu sığınmacıları düşük ücret ve sosyal güvencesiz çalıştıran imalat ve hizmet sektöründeki firmaların sahiplerinin büyük çoğunluğu AKP’lilerden oluşuyor.

Bu sayede AKP’liler daha fazla para kazanıyor.

Erdoğan’ın daha önce bu sebeplerden dolayı Suriyelileri göndermekten yana olmadığını açıklayan Ataklı, önceki akşam Erdoğan’ın müthiş bir sürpriz yaparak sığınmacıları geri göndermek için çalıştıklarını açıkladığını aktardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEDEN ÇARK ETTİ

Erdoğan’ın Suriyeliler ile ilgili  “Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Aynı zamanda rejimin bomba ve terör örgütlerinin saldırıları altında hayata tutunmaya çalışan mazlum ve mağdurlara sahip çıkıyoruz” ifadelerini köşesinde aktaran Ataklı P”eki ne oldu da Erdoğan birden böyle çark etti.” Diye sordu.


Ataklı bu soruya cevabı şöyle verdi

Bence bunun da cevabı çok basit;

Birincisi sığınmacıların yarattığı sorunlar, çıkardıkları olaylar, işledikleri suçlar artık gizlenemez hale geldi, “Bunları söyleyenler kışkırtıcılardır” söyleminin bir palavra olduğu anlaşıldı.

İkincisi sayıları AKP’li imalatçı ve hizmet sektörü firmalarının sahiplerinden çok daha fazla olan AKP seçmenleri de şikayete başladı ve bu şikayetlerin oy tercihlerini değiştirme ihtimali ortaya çıktı.

Erdoğan’ın en büyük başarısı durumu aleyhine gördüğü an hiç komplekse kapılmadan U dönüşü yapabilme yeteneğidir, bunu kimse unutmasın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap