SON DAKİKA



Haber > Gündem > AYM dürüst davranmadı

AYM dürüst davranmadı

11 Mart 2016 Cuma - 15:46




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, devam eden operasyonlar ve Anayasa Mahkemesi'nin verdiği Can Dündar ve Erdem





İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Hadi gari Bucak'a gidelim diyorsunuz ama biraz sabır. Bugün yoğun bir program gerçekleştiriyoruz ama inşallah bir dahaki sefere yine geleceğiz.Burdur geçen yıl 5.5 milyar liralık yatırım kazandı. Hizmetin ne olduğunu çok iyi bilir. Sağlıkta merkezde 200 yataklı hastanemiz hizmete girdi. Bucak'ta ve Gölhisar'da 200'er yataklı hastanelerimizin inşaası sürüyor.Hızlı tren projelerinde biz Burdur'u unutmadık. Tüm bu projeler tamamlandığında hem kara hem demiryolu üzerinden Antalya'ya Eskişehir'e İstanbul'a kadar tüm Türkiye'ye kadar bağlanmış olacak.Laf değil iş iş, bizim karakterimizde bu var.Burdur 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 54 ile şahsıma oy verdi. Karşıda da 14 siyasi parti vardı biliyorsunuz. Hepsi bir araya geldi ama bu kardeşinize yüzde 54 oy vererek iş başına getirdiniz. Koşacağız koşturacağız. Dört bir yanını ülkemizin ve dünyamızı dolaşacağız. Diyorlar ki muhtarları niye Cumhurbaşkanlığı'na çağırıyorlar. Muhtar Cumhur Cumhur. Her ay 1600 muhtarımızı davet ediyorum. Şu parti bu parti yok muhtar var.Burdur aynen sipsi gibidir. Mütevazi görünür ama sesi gür çıkar. Tarih boyunca Burdur hep kahramanlarıyla milletimizin gözünde ayrı yer edindi.Bu millete yıllarca doğum kontrolü yaptılar soyumuz kurusun diye.

KARŞIMIZA PAÇAVRALARLA ÇIKANLARA...

Karşımıza paçavralarla çıkanlara milletimiz askeriyle polisiyle gerekli cevabı verdi veriyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ ÖNCESİ 'AKILLI OLUN' DEDİK


Tam çözüm sürecinden önce dedik ki akıllı olun dedik. Şu ana kadar sabır sabır dedik ne yaptılar. Benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktüler. Bir tane eş başkan çıkıyor sokağa çık dedi 55 kişi öldü. Ölen Kürt öldüren Kürt. Yalan. Benim Kürt kardeşimin kanını emdiler. Çözüm süreciyle ilgili buzdolabına kaldırdık dedik. Şehitler verdik canımız yanıyor. Ama unutmayın şehitlik kolay bir olay değil. Bu topraklarda operasyon yapamazsınız. Yapanlar da bedelini ödüyor.

GAZETE ÖNÜNDEKİ BAŞÖRTÜLÜ KADINLARI...

Düşünebiliyor musunuz, polis gelecek, başı açık başı örtülü kadınlarımızı oraya gazete önüne getiriyorlar. O kadınları Doğu ve Güneydoğu'da PKK ile sırt sırta verdirdiler.

Başbakanlığım döneminde ne dedim. İnlerine gireceğiz. Girdik mi girdik? Girdik.

Aman ha Sur'da rehavete kapılmayın dedik. Sonra ne oldu 9 terörist bodrumda öldürüldü. Cezalarını çektiler. Biz dünya ne der diye değil Allah ne der diye olaya bakıyoruz.


Hakkari'de, Mardin'de, Şırnak'taki operasyonlarda sürekli istismar... Osmanlı İnebahtı'nda bir yenilgi yaşamıştır. Kılıçali Paşa komutasında bir yenilgi yaşadı. Komutan üzgündü fakat Sokullu oradan gürledi. Dedi ki 'Paşa, sen bu devleti ne sanırsın? O yelkenlerin direklerini gümüşten, bütün gemilerini de atlastan yapacağız.' Şimdi operasyon sonrasındaki o binalar kısa bir süre sonra çok daha iyi hale getirilecektir. Atık su kanallarıyla, içme suyu kanallarıyla doğal gazlarıylaelektrik şebekesiyle bunların hepsi yeraltına alınacak.

Ben sizden bir şey istiyorum. Birliğimizi kaybedersek gerileriz. Bu millet Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin diyecek kadar iktidar mücadelesini kaybedenleri gördü. Şu andaki iktidar kalacağına Rus gelsin Suriye gelsin diyecenler var. Parlamentoda olanlar, Rusya'ya gidip Rus Dışişleri Bakanı ile görüşüp oraya PYD ofisi açtıranlar var.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN CAN DÜNDAR ERDEM GÜL KARARI

MİT Tırları olarak bilinen büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu olayı Türkiye'yi uluslararası kamuoyunda Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenler var. Son olarak bir gazetede aynı oyunda figüranlık yapmaya kalkınca kendilerine casusluk iddiasıyla soruşturma yapılmış savcılar tutuklama talebinde bulunmuş mahkeme de tutuklanmalarına karar vermiş. Fakat bu arada Anayasa Mahkemesi kendisini mahkemenin yerine koymuş ve bireysel Başvuru ile alakası olmayan bir karar verdi. Çok daha önce yapılmış başvuruyu bekletirken bu davayla ilgili çok hızlı bir süreç işletildi. Ne oldu da bu kadar acele ettiniz? AYM 'Kuvvetli suç şüphesi olmadığı' ifadesini kullanarak böyle bir kararı oy çokluğuyla verdi. Gerekçeyi hazırlamadan asla karar açıklamayız demişti sayın Başkan. Buradan söylüyorum. Çok kırgınım. Dürüst davranmadı.

Bu kurum Başkanı ve bir kısım üyeleriyle Türkiye'ye yönelik saldırıyla ilgili olarak ülkesinin aleyhine karar almaktan çekinmemiştir. İlk derece mahkemesi casusluktan tutukladı. Siz ne diyorsunuz hayır böyle bir şey yok.


İLK DERECE MAHKEMESİ NEDEN DİRENMEDİ

İlk derece mahkemesi ilk kararında direnebilirdi ama direnmedi. Direnmiş olsaydı inanıyorum ki dengeler daha farklı gelişecekti. Bu konunun yargı bağımsızlığıyla uzaktan yakından ilgisi yok. AYM'nin verdiği karar herkesi bağlar diyor. Doğru seni de bağlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak vatana ihanet dışında hiç bir suçla yargılanmam. Ben de diyorum ki 104. maddeye uy! Haksızlıklar karşısında susarsam milletime karşı saygı duymamış olurum. Ben de bu karara saygı duymuyorum dedim. AYM'nin kendi varlığını tartışmaya açacak bu şekildeki yollara temenni ediyorum tevessül etmezler.

Türkiye'yi darbe ve vesayet ürünü anayasaya mahkum edenler bunun hesabını verecek. Çıkıyor ana muhalefetin başındaki adam diktatör bozuntusu diyor. Bu nasıl bir terbiye. Bunlardan bir şey olmaz. Bunların derdi 'bizden başkan çıkmaz'ı biliyorlar.Biz, kısık sesleriz... Minareleri, Sen, ezansız bırakma Allah'ım! Ya çağır surda bal yapanlarını, Ya kovansız bırakma Allah'ım! Mahyasızdır minareler... Göğü de, Kehkeşansız bırakma Allah'ım!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap