SON DAKİKA



Haber > Gündem > Biden özür diledi

Biden özür diledi

24 Ağustos 2016 Çarşamba - 20:53




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden basın toplantısı düzenledi





İşte Biden'ın açıklamalarından satır başları;

ABD, müttefikimiz Türkiye'yi  desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz.Cep telefonuyla insanlara sokağa çıkma çağrısı yaptınız. İnsanları sizi dinledirler ve sokağa döküldüler.Türk ve ABD halkları terör karşısında geri adım atmayacak.Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim. Keşke daha önce buraya gelseydim.

 İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 5 Temmuz gecesi milletimiz demokrasiye sahip çıktı.15 Temmuz darbe girişimini püskürten milletimle iftihar ediyorum, milletime şükranlarımı sunuyorum.Sayın Biden darbe girişiminin vahim boyutlarını ziyaretiyle bizzat yerinde gördü.ABD ile suçluların iadesi anlaşması gereği bu tür kişiler gözaltına alınır. Bu zat hala terör örgütünü idare ediyor.Bizim için en önemli öncelik FETÖ terör örgütü elebaşının en kısa sürede ülkemize iade edilmesidir.Bu zat bulunduğu yerden hala terör örgütünü yönetmeye devam ediyor. Bu zat gözaltına alınmalıdır.Karkamış'a yapılan havan topu atışları nedeniyle rahatsızlığımızı dile getirdik; ancak bu anlaşılamadı.Koalisyon güçleri ile görüşmelerimizi yaptıktan sonra kararımızı verdik. Cerablus’u ÖSO geri almış durumda.Milli güvenliğimizin tehdit edilmesine asla müsaade edemeyiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap