SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu Nevruz ağlayan annelerin son gözyaşı olsun!

Bu Nevruz ağlayan annelerin son gözyaşı olsun!

21 Mart 2015 Cumartesi - 15:55




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de katıldığı toplu açılış töreninde Nevruz'la ilgili olumlu mesajlarda bulundu, ancak Öcalan'ın mektubuna





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Çınar Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde Abdullah Öcalan'ın tarihi silah bırakma çağrısının ardından ilk defa konuştu.

Erdoğan'ın Denizli'de yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine yönelik eleştirilerine de cevap vermedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; Bugün 24. Kez Denizli'deyiz. Bugün burada 975 trilyon liralık 41 kalem yatırım ve hizmetin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Bütün bu eserlerin Denizli'ye ülkemize hayırlı olsun. 21 mart ormancılık günü vesilesiyle şehrimizde oluşturulan 10 bin ağaçlık cumhurbaşkanlığı hatıra ormanının da hayırlı olmasını temenni ediyorum.

"BU ORMANIN ŞEHRİMİZE KAZANDIRILMASI ÇOK ANLAMLI"

Bu ormanın şehrimize kazandırılmasını çok anlamlı buluyorum. Çevreden yeşilden ağaçtan bahsedenler gelsinler 10 bin ağaçlık bu ormanı görsünler. Türkiye'nin dört bir köşesinde toprakla buluşturduğumuz, 12 yılda 3 milyar 250 milyon ağaç ve fidana baksınlar.


"TERLEYEN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM"

Terleyen bir cumhurbaşkanı olacağımı söylemiştim. Milletimden destek istemiştim. Denizli 7 ayda ziyaret ettiğim 14. şehir oldu. Resmi ziyaretler için pek çok ülkeye gittim. Dün de Ukrayna'daydım. Pek çok yabancı heyetleri kabul ettik. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarımızla her hafta bir araya geliyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bir sonraki seçimde 50 bin muhtarla buluşacak. Parti ayrımı yapmaksızın tüm muhtarlarımızı buraya davet ediyoruz, taleplerini kayra geçiyoruz.

"KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ"

Biz bugün bu ülkede özgürce yaşıyorsak, bunun önce Allah'ın yardımına sonra da onların fedakarlığına borçluyuz. Kendi ülkesine ve milletine güveni olmayanlar felaket tellallığı yaparlar. Unutmayın korkaklar zafer anıtı dikemez. Türkiye'nin çözülemeyecek meselesi yok. Yeter ki bize Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan o ruha sahip çıkalım. Biz 12 yıl önce Türkiye 3 kat büyüyecek desek kim inanırdı. Adım adım tüm engelleri aştık, projeleri hayata geçirdik neticelendirdik ve bu noktaya geldik. 2023'te ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız diyoruz buna da inanmıyorlar.

"ŞU PARTİ BU PARTİ İÇİN DEMİYORUM"


Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye bu ihtiyacı konuşuyor. Ben şu parti bu parti için demiyorum. Gelin 400 milletvekili verin bu dönem parlamento bu işi bitirsin diyorum. Bu meseleyi çok süratli şekilde çözümü kavuşturacak alt yapıya sahibiz. Bu kararı hayata geçirecek çoğunluğa ihtiyaç var. 7 Haziran'da bu mesele de çözüldü mü Türkiye yeni anayasasına kavuşacak demektir. Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin de gündeme gelmesi gerekiyor. 

"BU NEVRUZ AĞLAYAN ANNELERİN SON GÖZYAŞI OLSUN"

Biliyorsunuz baharın ve ümidin müjdecisi 21 Mart Nevruz bayramını ülkemizde kutluyoruz. Nevruz'un ülkemizdeki tüm vatandaşlarımız, bölgedeki tüm kardeşlerimiz için huzurun barışın vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Nevruz ağlayan annelerin son gözyaşı olsun. Nevruz barışın, dayanışmanın miladı olsun. Bizde geçmiş yıllarda olduğu gibi değil, aşkın birleştiği bir milat olsun. Tekrar "Nevruzunuz, Nevruzumuz hayırlı olsun" diyorum. Sizler ne yapacağınız çok iyi biliyorsunuz, benim sizlere bunu anlatmama gerek yok."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap