SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu toprakları kimseyle paylaşmayız

Bu toprakları kimseyle paylaşmayız

10 Şubat 2016 Çarşamba - 12:13




Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 bin öğretmenin atama töreni öncesinde konuştu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 bin öğretmen atamalarıyla ilgili düzenlenen törende Türkiye'deki eğitim sistemi ve öğretmen eksiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan satır başları ;

121 bin başvuru içerisinden 30 bin atama gerçekleştirilecek. 13 senede 280 bin derslik yapıldı.Türkiye'nin öncelikli konusu insan eğitimidir. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini savunma bütçesinin önüne getirdik.Eğitim öğretim desteği ile Türkiye'de hiçbir öğrencinin eğitimden mahrum kalmaması için gerekli adımları attık.Artık her ilimizde üniversite var.191 adet olan üniversite yurt sayısını 400'lerin üzerine çıkardık, Yatak sayısını kat be kat artırdık.Bir adım daha attık. Odalar 3 kişilik olacak, odalarda ranzaları kaldırdık. banyo ve tuvalet odalara girdi. Bunlar bizim yavrularımız.Anadolu’da yurtları dolaştığım zaman bakış açım, arkadaşlarımın bakış açısı da böyle olmuştur.Spor salonları ile ilgili de düşüncemiz aynı oldu. Ülkenin her yerinde spor salonları yaygınlaştırıldı. Eğitim noktasında eksiklerimiz var. Ancak kimse can alıcı sorunumuz olduğunu söyleyemez. Bundan sonra eğitimin kalitesini artırma noktasındayız. Bundan sonra öncelikli konumuz eğitimin içeriği ve kalitesini yükseltmek durumundayız. Bu yüzden önceliği müfredata vereceğiz. Her zaman ekonomi diyoruz ama ekonomi her şeye yetmiyor. Önce İnsan, insan olmadan hiçbir şey olmuyor.Biz bunca şehidimizi oralara yeniden vatan toprağı yapmak için veriyoruz. Biz bu toprakları kimseyle paylaşmayız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap