SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Velilerimizi kırtasiye kırtasiye gezmekten kurtardık''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Velilerimizi kırtasiye kırtasiye gezmekten kurtardık''

12 Eylül 2022 Pazartesi - 11:54




Yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin ders kitapları ve yardımcı kaynaklara ücretsiz bir şekilde ulaşabildiğini hatırlatarak ''Velilerimizi kırtasiye kırtasiye gezmekten kurtardık'' dedi. Erdoğan'ın gençlere tavsiyeleri de oldu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zihni ve kalbi boş avare bir gençlik değil ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Geleceğimizi kendi devletine kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz. Bunun adı Teknofest kuşağıdır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''2022-2023 Eğitim Öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Aybüke Yalçın gibi genç yaşta terör örgütleri tarafından bizden koparılan öğretmenlerimizi anıyoruz. 

''KALABALIK SINIF SORUNUNU ÇÖZDÜK''


Hiç şüphesiz ki eğitime en büyük desteği biz verdik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Derslik sayımızı ikiye katlayıp kalabalık sınıf sorunu da çözdük.

''VELİLERİMİZİ KIRTASİYE GEZDİRMEKTEN KURTARDIK''

Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak, velilerimizi kırtasiye gezmekten kurtardık. Bugün öğrenciler hem ders hem de yardımcı kitaplarına ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor. 

Kız çocuklarının okullaşması için özel gayret gösterdik. Yüzde 30 olan okullaşma oranı yüzde 90'a ulaşmış durumda. 

Geleceğimizi halkına, tarihine kinle bakan değil, tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz. Güzel ülkemizin umudu ve yarını sizlersiniz. Güçlü bir gelecek için geçmişimizi iyi tanımanız gerekiyor. 


Sosyal medyanın sizi gerçeklerden kopuk, sanal bir dünyaya hapsetmesine izin vermeyiz.  

Buradan gençlere tavsiye vermek istiyorum. Kendimin uyguladığı ve evde torunlarımı da söylediğim şeyi bir kez daha hatırlatmak istiyorum; Oku, düşün, uygula ve neticelendir''

BAKAN ÖZER'DEN YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINDA ÖNEMLİ MESAJLAR

Törende ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuştu. Özer, "Hepinizin malumu olduğu üzere son 20 yıl çok nadide bir döneme tekabül etmektedir. Devasa yatırımların yapıldığı bir dönemdir. Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 93’lere ulaşmıştır. Eğitimde devasa seferberlik için 300 binlik dersliklerimizin sayısı 850 bine çıktı. 2000’li yıllardan önce eğitimin önüne konmuş tüm anti demokratik uygulamalar kaldırıldı. Kız çocuklarımız, kadınlarımız yüksek öğretime ulaşamıyordu. Bir kısmı kendi ülkelerini terk ederek eğitim almak zorunda kaldı. Bugün beyin göçü ile ilgili konuşanlar bugün konuşmadı. Vesayet odakları imam hatip mezunu çocukların kaymakam, vali olmalarını hazmedemediler. 17 Haziran’da eğitim-öğretim sistemini tamamladıktan sonra seferberlik ilan ettik, ders kitaplarını ücretsiz olarak teslim etmek için de çalışmalarımızı yaptık. Yardımcı kaynak problemini de çözdük. Tüm öğrencilerimizin sırasına 130 milyon yardımcı kaynağı da sunduk. İlk kez eğitim sistemindeki tüm okullarına bütçe gönderdik. İstedik ki okullarımız donatımlarını hiç kimseye ihtiyaç duymadan karşılasın, 3 milyar 750 milyonluk bütçe gönderdik" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap