SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı’ndan önemli açıklama

Cumhurbaşkanı’ndan önemli açıklama

24 Kasım 2016 Perşembe - 11:08




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Beştepe'de düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz topraklar birer devletler kabristanıdır. Bırakın devlet olabilmeyi, mevcudiyetinizi korumak için bile büyük bedelleri ödemek gerekmektedir" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

Kutlu vazifelerinizde siz rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır bir mesleği icra ediyorsunuz. Sizler ailelerin sizlere emanet ettiği körpe dimağları bir nakkaş gibi işliyorsunuz.Öğretmenlik bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımız gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu nedenle öğretmenler istikbalimizin mimarlarıdır.

İçinde bulunduğumuz topraklar birer devletler kabristanıdır. Bırakın devlet olabilmeyi, mevcudiyetinizi korumak için bile büyük bedelleri ödemek gerekmektedir.

'YİTİK KAYBEDİLDİĞİ YERDE ARANIR'


Sadece cenk meydanlarında olaylar olmadı, mücadele sadece cenk meydanlarında verilmedi. Ecdadımız sadece iftihar edilecek yapılar yapmakla kalmadı. Güçlü ekonomisi bilime verdiği değerle büyük bir medeniyet kurdu.

Bu sabah bir TV kanalında tam bugüne denk, o da bugünü herhalde anma ile ilgili bir örneği verdi. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a girişiyle alakalı Bizans’ın kadınlarının İstanbul’a giren Fatih’e ve arkasındaki orduya çiçekler atarken bir demet gülü de geldi Akşemseddin hazretlerine vermeye yöneldi. Akşemseddin Fatih’i işaret etti. Onu işaret edince “Fatih Sultan Mehmet de dedi ki “hocama o gülü vereceksin. Bu fethin asıl sahibi odur” dedi.

Ve o demet gülü Bizanslı bayan kalktı Akşemseddin hazretlerine verdi. İşte padişahla hocasının ilişkisi o. Fethin görünmeyen gerçek sahibi işte o hocaydı.

Hocasına el kaldıran değil. Hocasına bu saygıyı gösteren bir millet. Biz böyle gelmişiz, böyle olacağız. Bizim tarihimizde kılıçla kalem hep beraber yol almıştır. Yitik kaybedildiği yerde aranır. Gerilememiz çöküşümüz hangi alanda başladıysa. Gelişmemiz dirilişimiz de oradan olacaktır.

İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden milletin ileriye gitmesi imkansızdır. Hele hele üretmeyen çalışmayan bir ülkenin içinde bulunduğumuz bu zor coğrafyada ayakta kalması bile mümkün değildir. Burada durmak duraksamak yıkılmakla eş değerdir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap