SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhuriyeti yok ediyorlar

Cumhuriyeti yok ediyorlar

05 Ocak 2015 Pazartesi - 23:49




Bayraktutan, Artvin’in girişindeki “Cumhuriyet kenti Artvin’e hoş geldiniz” yazısının kaldırılmasına ateş püskürdü.





Artvin CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin’in girişinde yer alan “Cumhuriyet kenti Artvin’e hoş geldiniz” yazısının kaldırılmasına ateş püskürdü. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soru önergesi veren Uğur Bayraktutan önergesinde şu ifadelere şer verdi: “Artvin’de Cumhuriyet Kenti Artvin’e Hoş Geldiniz yazısının kaldırılması direktifini siz mi verdiniz? Kim bu yazının kaldırılması yönünde karar vermiştir? Cumhuriyet Kenti Artvin’e Hoş Geldiniz yazısı kimi rahatsız ediyordu? Neden kaldırıldı?  Bu yazıyı kaldıranlar hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?”

GAFLET İÇİNDELER

AK Parti döneminde cumhuriyet değerlerinin de yok edilmeye çalışıldığını savunan Bayraktutan, “ AKP iktidarında; özelliklede son döneminde Cumhuriyetin temel değerlerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun eserlerine yönelik itibarsızlaştırma, yok sayma gibi gaflet içinde davranışlar AKP kadrolarınca popülerlik kazanmış ve ülkemizin her yerinde bu tür eylemleri kendisine görev bilmiştir. Son günlerde yine Artvin Belediye Başkanlığı hizmet alanında bulunan Artvin’in hemen girişindeki üst geçitte  “Cumhuriyet Kenti Artvin’e Hoş Geldiniz” yazısının AKP’li Artvin Belediyesince kaldırılması Artvin halkının büyük bir tepkisini kazandırmış, halkın infiali üzerine de rengarenk boyanan üst geçidin üstüne de sembolik şekilde “Cumhuriyet Kenti Artvin”  yazısı ivedilikle eklenmiştir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap