SON DAKİKA



Haber > Gündem > DEVA ve Gelecek’te birleşme tartışması

DEVA ve Gelecek’te birleşme tartışması

07 Haziran 2023 Çarşamba - 09:46




CHP listelerinden Meclis’e giren DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin ortak grup kurma ihtimalleri tartışılırken, kulislerde özellikle DEVA ve Gelecek’in birleşebileceği de konuşuluyor.





Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, T24’te yayımlanan röportajında konuyla ilgili bir soru üzerine “Bugünkü siyasi gerçeklik bu partilerin şu veya bu yolla, şu veya bu modelle bir araya gelerek, gerektiğinde fedakârlık da yaparak bir çözüm üretmelerini, gerekli, zaruri kılıyor” dedi. İlk defa AK Parti’nin, Meclis’te kendileri içinden çıkmış muhalefetle yüzleşmek zorunda kalacağını belirten Davutoğlu, Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti’nin konuşması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu “En uygun formülle bunu yapabilmemiz. Türkiye’de sağ muhafazakâr tabanın toparlanması ve bir alternatif oluşturması gerekiyor. Yoksa insan kaynağını heba ederiz. Bu konuda da görüşüyoruz. Arkadaşlar da görüşüyor bizler de liderler olarak görüşüyoruz. Partilerin farklı modelleri olabilir, partilerin birleşmesi de olabilir. Biz Gelecek Partisi olarak her türlü tartışmaya her zaman açığız” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap