SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dilenciler birer birer toplanıyor

Dilenciler birer birer toplanıyor

21 Mayıs 2015 Perşembe - 10:54








Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Trabzon’da Suriyeli dilenci trafiği de arttı. İşlek caddeleri, camileri, lokantaları kendilerine mesken tutan dilenciler, özellikle namaz sonrası camilerde ve kırmızı ışıkta dilenerek, istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyorlar. Vatandaşların da muhtarlara dilencilerin engellenmesi ya da toplanması yönünde yoğun talepleri oluyor.

Suriyeli olmayıp Türkiye’nin değişik illerinden gelen dilenciler de bunlara eklenince, halk büsbütün bundan rahatsız olmaya başladı. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte sahil şeridinde mültecilerin açtığı gecekondu çadırlar da çirkin bir görüntü oluşturuyor.

Dinlenip eğlenmek maksadıyla sahile gelen turistler, bu manzara karşısında geri kaçıyor. Halk arasında mültecilerin çeteler tarafından organize bir şekilde dilendirildiği söylentileri yaygın. Bu konuda bir hayli delil var. Zaman zaman da Suriye plakalı araçları trafikte seyir halindeyken görüyoruz. Halkta acıma duygusu oluşturmak için üstü başı perişan çok küçük yaşta çocukların, hatta bebeklerin dilenmek için ‘araç’ olarak kullanıldığını görüyoruz.

Çetelerin, ellerindeki bayanları dilencilik faaliyetlerini kolaylaştırmak için bebek yapmaya zorladığı da söylentiler arasında. Halkın yardımseverlik duygusunu istismar etmek için çok sayıda bebek ve çocuğun dilencilik faaliyetlerinde kullanılması da bu iddiayı doğrular nitelikte. Yurda kaçak giren bu kişiler arasında suçluların da olabileceği akıldan çıkarılmamalı. Artan şikayetler karşısında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi zabıta ekipleri ardı ardına operasyon yaparak, dilencileri birer birer topladı.

Toplanan dilenciler otobüslerle devletin kendileri için tahsis ettiği kamplara gönderiliyor. Kamplarda her türlü ihtiyaçları hem devlet hem de çok sayıda yardım kuruluşu tarafından karşılanıyor. Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’ne dilenci operasyonlarından dolayı teşekkür etti. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap