SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emeklilerden vekillere veryansın

Emeklilerden vekillere veryansın

30 Haziran 2013 Pazar - 09:35




Bayraktar, ‘Emekliler Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, emekliler olarak beklentilerini sıralarken, kendi oylarıyla seçilen milletvekillerinin önc





Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, ‘Emekliler Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, emekliler olarak beklentilerini sıralarken, kendi oylarıyla seçilen milletvekillerinin önceliği halkın sorunlarına vermeleri gerektiğini söyledi. Milletvekillerinin kendi menfaatlerinden önce halkın menfaatlerini düşünmeleri gerektiğini belirten ve bunu da söylemde değil eylemde ortaya koymaları gerektiğinin altını çizen Bayraktar, "Ülkemizi yönetenlerden milletvekillerine diyoruz ki; biz asılız, siz vekilsiniz. Önce kendi menfaatiniz değil asılların yani biz emeklilerin yaşam kalitesini düzeltin" dedi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekliye ayrıldığı tarihin ‘Emekliler Günü ve Haftası’ olarak kutlandığını hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, bugün içinde bulunulan durumda emeklilerin yaşam mücadelesi verdiklerini kaydetti. EMEKLİLER KAYBA UĞRUYOR Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken, bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur" sözünü hatırlatan Bayraktar, Türkiye’de 10 milyon 307 bin, Trabzon’da 130 bin ile ülkenin imarı, sanayisi, tarımı ve kalkınmasında gençliğinin en güzel yıllarını harcayan bugünün emeklilerinin hak ettiği saygı ve yaşam kalitesini göremediğini ileri sürdü. Türkiye’de çalışanların emekli olduktan sonra yüzde 40’lara varan gelir kaybına uğradığını dile getiren Bayraktar, bununla birlikte diğer gider kalemlerinin arttığını ve bu durumun da emekliyi içinden çıkılamaz bir hale soktuğunu söyledi. Başkan Bayraktar, "Son bir yıl içerisinde petrole, elektriğe, tüp gaza, sağlığa gelen zamların yüzde 10’unun bile maaşlarımıza yansımamış olması, bu söndürülemez yangının açık delilidir" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap