SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ı böyle karşıladılar

Erdoğan'ı böyle karşıladılar

01 Haziran 2016 Çarşamba - 13:42




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için geldiği Uganda'da, Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni tarafından resmi törenle karşılandı.





Entebbe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen törende iki  ülkenin  milli marşları çalındı. Erdoğan'ın tören kıtasını selamlamasının  ardından 21 pare top atışı yapıldı.  Karşılamanın ardından iki cumhurbaşkanı  birbirlerine heyetlerini takdim etti.Ugandalı dansçıların yerel kıyafetlerle yaptığı dans gösterisinin  ardından Erdoğan ve Museveni, baş başa görüşmeye geçti.

İMZA TÖRENİNE KATILACAK

Heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek olan Erdoğan ve Museveni anlaşmaların imzalanma törenine katılacak. Erdoğan, Ugandalı mevkidaşı ile gerçekleştireceği ortak basın toplantısının ardından adına verilen yemeğe katılacak.

FAHRİ DOKTORA ALACAK

Erdoğan'a Makarere Üniversitesi tarafından fahri doktora tevdi edilecek. Cumhurbaşkanı daha sonra Türkiye-Uganda İş Forumu'na katılacak.


ÜLKE İÇ SAVAŞLA BOĞUŞUYOR

Nil'in doğduğu göller bölgesinin en şirin ülkesi olarak bilinen Uganda'nın başına bela bir örgütü var; 24 yıldır merkezi hükümete karşı savaşan Tanrının Direniş Ordusu...Joseph Kony'nin liderlik yaptığı örgüt, bugüne kadar 200 binden fazla insanın ölümüne, yüz binlercesinin yaralanmasına ve 2 milyondan fazla kişinin de evlerini terk etmesine neden oldu.İsyancı grubun lideri Joseph Kony, savaş suçu işlediği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranıyor.Ülkede 2006'da RDO ile hükümet arasında yapılan barış anlaşmasına rağmen, Kony'ye bağlı güçler komşu ülkelerde şiddet eylemlerini sürdürüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap