SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gümüşhane'de tartışma bitmiyor

Gümüşhane'de tartışma bitmiyor

22 Haziran 2015 Pazartesi - 09:33








7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimler geride kalmasına rağmen tartışmalar devam ediyor. Tartışmaların en yoğun yaşadığı il Gümüşhane oldu. 2011 genel seçimlerinde Gümüşhane’de yüzde 65 oy alan AK Parti’nin 2015 seçimlerinde yüzde 57’ye gerilemesi ve 8 puan kaybetmesi şok etkisi yarattı. MHP’nin 2011 seçimlerinde aldığı yüzde 21 oy oranı karşısında 2015 seçimlerinde yüzde 32’ye ulaşması, seçmenin bir bölümünün Gümüşhane’de AK Parti’ye küstüğünü gösteriyor. Peki Ak Parti Gümüşhane’de neden kaybetti? Dün akşam iftarımızı Gümüşhane’de okul arkadaşlarımızla açma fırsatı bulduk. Gümüşhane’de vatandaşlar faturayı belediye yönetimine kesiyor.

*AK Parti İl Teşkilatı’nın Gümüşhane merkezdeki Torul ve Kürtünlüler’i küstürmesi.

*AK Parti gibi bir dava partisinde insanları ‘yukarı dere, aşağı dere’ diye ayırma gayreti içerisinde olan isimlere tepki olması. *Belediye Başkanı ve milletvekillerinin hepsinin bir tarafa çekmesi.

*Merkez Belediye Başkanı Feramuz Üstün ile hareket ederken Şiran, Kürtün, Torul belediye başkanlarının mevcut Milletvekili Kemalettin Aydın ile hareket etmesi.

*Milletvekillerinin birbiriyle temas halinde olmaması. *İl yönetiminden bazı isimlerin yolsuzlukla anılması ve özellikle üniversite kantin ihalelerinin sümen altı edilmesi.


*MHP Kelkit’teki oyunu 1800 oy artırdı. Yani Kelkit halkı kendi adayı olan Feramuz Üstün’e sahip çıkmadı. Torul Kemalettin Aydın’a rağmen MHP’nin oyunu 1200 arttırması ve Kemalettin Aydın’ın Torul’da ilçe kongresine direkt müdahil olması.

*Kemalettin Aydın tüm köyleri tek tek gezerken, Feramuz Üstün’ün Torul'da tek bir köye bile gitmemesi.

*Köylere bakan kurumların başında genel sekreterliğin tutum ve davranışları, vurdumduymaz tavırları.

*AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar parti içi çekişmeyi bir türlü başaramadı. İl başkanının bu noktada da hiçbir çabası olmadığı gibi ayrıştırmak için bilerek veya bilmeyerek yapılan yanlışlar.

*Gümüşhane’de belediye başkanlığını kaybettikten sonra hiç dedikodu yapmayan ve halkla ilişkilerini koparmayan Mustafa Canlı’nın halkın arasından ayrılmaması ve AK Parti’nin zafiyetlerini iyi değerlendirmesi, Canlı’nın artısı oldu.


*Öyle ki; Mustafa Canlı için "Belediye’de yolsuzluk yaptı" söylemlerini, belediye yönetiminin çok söylemesine halk ciddi tepki verdi. Gümüşhane’de AK Parti bu dönem, bu ve bunun gibi sebeplerden çok oy kaybetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap